Bărbat din Dâmboviţa, acuzat că a accesat contul bancar al altei persoane şi a modificat datele

Un bărbat de 45 de ani din Bucşani, judeţul Dâmboviţa, este acuzat că a accesat fără drept contul bancar al altuia şi a modificat datele personale, fiind creat un nou cont bancar. Individul a fost reţinut.

331 afișări
Imaginea articolului Bărbat din Dâmboviţa, acuzat că a accesat contul bancar al altei persoane şi a modificat datele

Bărbat din Dâmboviţa, acuzat că a accesat contul bancar al altei persoane şi a modificat datele

Poliţiştii dâmboviţeni au dus la audieri un bărbat de 45 de ani, din Bucşani, care se sustrăgea cercetărilor.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, înşelăciune şi fals privind identitatea.

„Din probatoriul administrat, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, a rezultat că, la data de 25 septembrie 2023, cu ajutorul datelor personale ale unui bărbat de 43 de ani, din Buciumeni, ar fi accesat fără drept contul bancar al acestuia şi ar fi modificat datele personale, fiind creat un nou cont bancar. Totodată, în zilele de 24-25 septembrie 2023, ar fi indus în eroare sau ar fi încercat să inducă în eroare funcţionarea unor instituţii financiare nebancare (10 acte materiale), prin prezentarea în mod nereal a datelor personale ale victimei, în scopul de a obţine în mod fraudulos mai multe împrumuturi, prejudiciul creat fiind de peste 5.000 de lei”, arată Poliţia Dâmboviţa.

De asemenea, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, bărbatul a introdus fără drept datele personale ale victimei (14 acte materiale), în vederea creării unor conturi bancare ori pentru a încheia la distanţă mai multe contracte de împrumut.

În plus, acesta ar fi falsificat cartea de identitate a persoanei vătămate şi s-ar fi prezentat sub identitatea acesteia.

Suspectul va fi prezentat luni judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracţiunilor de accesul ilegal la un sistem informatic, falsul informatic, înşelăciune şi falsul privind identitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici