Bărbat mort şi un copil rănit grav într-un accident în Drobeta Turnu Severin - FOTO

Un bărbat a murit, iar nepotul său, în vârstă de cinci ani, pe care îl transporta pe bicicletă, a fost rănit grav, după ce au fost loviţi în plin de un autoturism care a intrat într-o depăşire neregulamentară lovind alte două maşini, pe Calea Târgu Jiului din Drobeta Turnu Severin.

1039 afișări
Imaginea articolului Bărbat mort şi un copil rănit grav într-un accident în Drobeta Turnu Severin - FOTO

Bărbat mort şi un copil rănit grav într-un accident în Drobeta Turnu Severin (Imagine: Oana Mitu/Mediafax Foto)

Accidentul s-a petrecut luni seară, pe Calea Târgu Jiului, din Drobeta Turnu Severin, când un autoturism care circula dinspre Târgu Jiu a intrat în depăşirea unui alt autoturism pe partea dreaptă a carosabilului cu patru benzi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului Dumitru Ungureanu, din cadrul Biroului Rutier al municipiului Drobeta Turnu Severin, în momentul în care a încercat să intre din nou pe banda a doua, autoturismul a acroşat maşina pe care a vrut să o depăşească, un biciclist care transporta un copil şi o altă maşină parcată pe partea dreaptă.

"Pe strada Calea Târgu Jiului, în dreptul imobilului 145, a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate trei autovehicule şi un biciclist care se deplasa pe partea dreaptă. Din primele cercetări reiese că unul dintre autovehicule se deplasa în coloană pe banda a doua, iar celălalt care a intrat în derapaj şi l-a acroşat se deplasa pe prima bandă, către Drobeta Turnu Severin, Din impact, ambele autoturisme au intrat în derapaj, au acroşat un biciclist şi un alt autoturism care era parcat în faţa casei proprietarului.”, a explicat comisarul Ungureanu.

În urma impactului, atât biciclistul, cât şi copilul pe care îl transporta au fost aruncaţi la intrarea într-un garaj.

Potrivit martorilor, ambele autoturisme care se deplasau în aceeaşi direcţie aveau viteză în momentul impactului.

La faţa locului, au fost chemate două echipaje din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi şi un altul SMURD, care le-au preluat pe cele două victime.

Potrivit medicului Horia Ene, din cadrul SJA Mehedinţi, bărbatul de 65 de ani, care îl transporta cu bicicleta pe nepotul său, în vârstă de cinci ani, a fost preluat în stop cardiorespirator, la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin declarându-se decesul, după ce încercările de resuscitare au eşuat.

”Un accident de circulaţie, dacă nu era un raliu. Pacientul era în stop cardiorespirator, asistolie, era căzut la intrarea într-o pivniţă. Am început resuscitarea cu echipajul nostru, ne-a ajutat un alt echipaj de la Ambulanţă şi altul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. L-am resuscitat în maşină, la un moment dat aparatul ne-a arătat un ritm şocant, dar a reintrat în asistolie şi la 15 - 20 de minute după ce a fost predat în Unitatea de Primiri Urgenţă s-a declarat oficial decesul", a declarat doctorul Ene.

Resuscitarea pacientului nu a avut rezultate întrucât, potrivit medicilor, în urma accidentului, bărbatul a avut politraumatism toracic, abdominal şi cranian.

La Unitatea de Primiri Urgenţă a fost transportat şi nepotul bărbatului decedat, în vârstă de cinci ani, care a fost supus unor investigaţii medicale, acesta având, potrivit medicilor, un traumatism cranian acut deschis.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici