Bărbat salvat de medicii clujeni. A suferit 22 de intervenţii chirurgicale în două luni

Un bărbat de 37 de ani din Oradea care a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj în şoc hemoragic şi septic la începutul lunii ianuarie a fost externat vineri complet vindecat. Acesta a suferit 22 de intervenţii chirurgicale în cele peste două luni în care a stat în spital.

3266 afișări
Imaginea articolului Bărbat salvat de medicii clujeni. A suferit 22 de intervenţii chirurgicale în două luni

Bărbat salvat de medicii clujeni. A suferit 22 de intervenţii chirurgicale în două luni

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Tudor, un pacient din Oradea în vârstă de 37 de ani, a avut iniţial o simplă amigdalită bacteriană care a condus la o insuficienţă multiorgan (renală, circulatorie şi hepatică).

Bolnavul a dezvoltat o infecţie gravă la un picior, ajungând în şoc hemoragic şi septic. În această stare a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Cluj în 10 ianuarie, de unde a fost transferat în Secţia de Terapie Intensivă pentru următoarele 8 săptămâni.

Echipele medicale multidisciplinare au intervenit pentru reabilitarea funcţiilor pacientului şi pentru gestionarea cazului complex: medici de chirurgie generală şi plastică, medici de anestezie şi terapie intensivă, de boli infecţioase, nefrologi, cardiologi şi kinetoterapeuţi.

În intervalul de timp care a trecut de la internare, Tudor a suferit un număr de 22 intervenţii chirurgicale, a trecut prin 250 de ore de filtrare a toxinelor din sânge, au fost folosite 58 de unităţi de sânge pentru transfuzii, 31 de unităţi de plasmă şi piele artificială. Cheltuielile totale de spitalizare în acest caz se ridică la 531.840 lei.

Efortul celor implicaţi în gestionarea cazului a primit cea mai bună răsplată astăzi, 31 martie, odată cu externarea lui Tudor, vindecat complet”, susţin reprezentanţii spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici