Bărbatul care a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole s-a predat

Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole, s-a prezentat, marţi, la Parchetul Capitalei, unde a fost audiat, ulterior fiind dus la instanţă pentru confrimarea mandatului de arestare.

90 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole s-a predat

Bărbatul care a vândut Furadanul cu care s-a sinucis Mădălina Manole s-a predat

În data de 09.11.2010 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a prezentat U.S.C., învinuit de săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe toxice prev. de art.312 Cod penal. Pe numele acestuia Tribunalul Bucureşti emisese anterior un mandat de arestare preventivă în lipsă în cauza privind decesul numitei Mircea Magdalena Anca", scriu procurorii într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Bărbatul a fost audiat de procuror, înainte de a fi dus la Tribunalul Bucureşti, potrivit sursei citate.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au confirmat mandatul emis pe numele lui Urziceanu în 18 octombrie pe motiv că reprezintă pericol pentru ordinea publică, acesta urmând să fie dus în arest.

Judecătorul care a decis arestarea acestuia, arăta în motivarea hotărârii că potrivit unei adrese a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, depusă de anchetatorii bucureşteni la dosar, Urziceanu se afla în Spania.

Magistratul mai scria, în motivare, că bărbatul nu s-a prezentat la Parchet pentru a fi audiat în dosar, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere pe care anchetatorii nu l-au putut aplica pentru că Urziceanu nu a fost de găsit, el sustrăgându-se astfel urmaririi penale.

Magistratul Tribunalului Bucureşti mai nota că, în perioada martie - iulie, Sorin Cristian Urziceanu a deţinut şi vândut, fără drept, mai multor persoane, Furadan, cunoscut şi sub numele de Carbofuran, substanţă din categoria pesticidelor, clasificată drept foarte toxică într-o hotărâre de Guvern din 2008 şi a cărei comercializare este interzisă conform normelor legale în vigoare.

Cristian Urziceanu ar fi comercializat substanţa pe o perioadă mai mare de cinci luni de zile.

Judecătorul mai arăta că procurorii au indicii solide în acest caz, precum declaraţia preşedintelui fan-clubului Mădălinei Manole, Roberta Slav, cea care s-a ocupat de achiziţionarea Furadanului, la rugămintea artistei, declaraţiile unor martori de la o firmă de curierat prin care Urziceanu a trimis coletul cu soluţia, dar şi ale altor persoane care au cumpărat Furadan de la acesta.

În motivarea deciziei, magistratul mai nota că a decis că se impune emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Urziceanu pentru că acesta a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea mai mare de patru ani de zile, există probe că lăsarea lui în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică având în vedere modul de comitere a faptei şi natura substanţei comercializate, precum şi pentru că s-a sustras de la cercetări.

Anchetatorii au explicat că s-a mers pe filiera curieratului şi au fost depistate toate persoanele cărora Urziceanu le-a vândut substanţa toxică şi că într-unul dintre cazuri, în care cumpărătorul a păstrat coletul, au găsit inclusiv o amprentă a inculpatului.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 18 octombrie, arestarea preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, a lui Cristian Urziceanu.

Certificatul medico-legal de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a atesat faptul că Mădălina Manole s-a sinucis cu Furadan.

Surse judiciare declarau, la începutul lunii octombrie, pentru MEDIAFAX, că în cazul privind sinuciderea Mădălinei Manole pot fi continuate cercetările doar în ceea ce-l priveşte pe cel care a vândut Furadanul.

Magdalena Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - s-a sinucis în dimineaţa de 14 iulie, chiar de ziua ei de naştere.

În 12 august, legiştii au încheiat analiza toxicologică în cazul Mădălinei Manole şi au constatat că artista înghiţise doar Furadan, nefiind găsite în sânge alcool, barbiturice, droguri sau produse pentru slăbit, potrivit declaraţiilor directorului general al INML "Mina Minovici", Dan Dermengiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici