Băsescu: Hotărârea CSAT are nouă priorităţi, şapte nu le devoalăm

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, la RRA, că pe lângă combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, hotărârea CSAT mai conţine şapte priorităţi care nu pot fi devoalate, precizând că "pentru toţi cei care ştiu că fac ilegalităţi nu vor fi surprize, îşi vor primi ce merită de la lege".

397 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Hotărârea CSAT are nouă priorităţi, şapte nu le devoalăm

Băsescu: Hotărârea CSAT are nouă priorităţi, şapte nu le devoalăm (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului a afirmat la RRA că hotărârea 69 a CSAT, din iunie 2010, în urma căreia a fost declarnşată operaţiunea de la vămi, conţine nouă priorităţi, pe care nu le enumeră, pentru că "unele trebuie să fie surpriză".

"Cele două priorităţi sunt devoalate, este clar că instituţiile au ca prioritate lupta împotriva evaziunii fiscale şi a contrabandei. Va continua", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat de moderatorul emisiunii pentru cine o să fie celelalte şapte puncte din hotărârea CSAT surprize, preşedintele a răspuns: "Pentru toată lumea. (...) Pentru toţi cei care ştiu că fac ilegalităţi nu vor fi surprize, îşi vor primi ce merită de la lege. Sigur, în timp".

El a mai menţionat că sunt necesare, pe de o parte, mecanismele, pe de altă parte, culegerea probelor irefutabile, fără drept de apel, pentru a susţine celelalte şapte priorităţi din documentul CSAT.

"De ce credeţi că stau ceilalţi vameşi şi încă nu-i condamnă? Nu suspectez că numai din cauza judecătorilor sau a procedurilor. În mod cert, ele sunt pe bază de declaraţie a unui flagrant mai mult sau mai puţin reuşit. Or, ce s-a făcut acum - s-au strâns probe de necontestat", a conchis preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici