Băsescu: Intenţia este ca reducerea cu 15% a pensiilor să fie menţinută până la sfârşitul anului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că intenţia, discutată cu Guvernul, legată de reducerea cu 15% a veniturilor pensionarilor, este ca măsura să fie menţinută până la sfârşitul anului.

69 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Intenţia este ca reducerea cu 15% a pensiilor să fie menţinută până la sfârşitul anului

Băsescu: Intenţia este ca reducerea cu 15% a pensiilor să fie menţinută până la sfârşitul anului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele a menţionat că referitor la durata măsurii de diminuare cu 15% a veniturilor pensionarilor doreşte să spună că intenţia pe care a discutat-o cu Guvernul este ca măsura să fie menţinută până la finele anului.

El a spus că este nevoie de 2,2 miliarde de euro pentru plata pensiilor la nivelul actual, iar România are doar 1,7 miliarde de euro.

Preşedintele a declarat că sistemul de pensii are o problemă financiară, de lipsă de fonduri, dar şi una de funcţionare.

El a precizat că există 1,8 milioane de pensionari cu stagiu complet de cotizare şi 1,3 milioane de pensionaţi la cerere, fără stagiu complet, şi 906 mii de pensionaţi pe caz de boală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici