Băsescu: Nu se poate spune că în România există o politică de discriminare a rromilor

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri seară, la Sinaia, că nu se poate spune că în România este perfect, dar nici că există o politică de discriminare a romilor.

47 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu se poate spune că în România există o politică de discriminare a rromilor

Băsescu: Nu se poate spune că în România există o politică de discriminare a rromilor (Imagine: Medfiafax Foto)

Şeful statului a făcut această afirmaţie la Sinaia, după ce a fost întrebat de ziarişti despre incidentul de la concertul Madonnei, când artista a fost huiduită în urma unor afirmaţii pe care le-a făcut, referitoare la situaţia romilor.

Întrebat ce părere are despre incidentul de miercuri seară, de la concertul Madonnei, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că vine din necunoştinţă. În România nu o să vedeţi niciun artist rrom dat jos de pe scenă. Damian cântă pe toate scenele lumii şi în România când vine face sălile pline".

Băsescu a dat ca exemplu oameni politici despre care a spus că fie că recunosc sau nu că sunt rromi, "în mod categoric nu au avut nicio oprelişte".

"Asta însă nu este un semnal că nu sunt excepţii", a spus Băsescu, adăugând că în România încă există şcoli în care copiii romi sunt mutaţi din clasă în clasă, ceea ce reprezintă elemente de discriminare.

"Uitaţi-vă numai ce se întâmplă în unele comunităţi unde comunitatea majoritară, fie că sunt români, fie că sunt maghiari, au intrat în conflict cu comunitatea rromă fără să apeleze la legi, ci la legea forţei. Deci avem şi elemente de discriminare ale majorităţii din comunităţi care trebuie să dispară", a spus Traian Băsescu.

El a adăugat că în România există, de asemenea, elemente de discriminare care se găsesc "cu oarecare frecvenţă şi în şcoli".

"Deci nu putem spune că e perfect, dar nici nu se poate spune că în România e o politică de discriminare a rromilor. Avem deficienţe educaţionale în unele locuri şi atât", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, vineri, la Sinaia, unde a participat la Festivalul "Romanii Kultura". După ce a vizitat tarabele meşteşugarilor rromi, Băsescu s-a întâlnit cu reprezentanţii acestei comunităţi, iar apoi a făcut o baie de mulţime în Parcul Dimitrie Ghica, din centrul staţiunii Sinaia, acolo unde zeci de localnici şi turişti l-au înconjurat pe preşedinte, foarte mulţi dorind să facă fotografii cu el.

După ce a părăsit parcul, Traian Băsescu s-a oprit la una din terasele situate în centrul staţiunii, unde a stat de vorbă cu soţia sa şi cu primarul oraşului, Vlad Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici