Băsescu: Recuperarea lui Popa, importantă, trebuie să aflăm cine l-a finanţat din 2000 încoace

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, la OTV, că recuperarea lui Nicolae Popa este foarte importantă pentru statul român, pentru că trebuie să se afle cine l-a sprijinit să plece şi cine l-a finanţat din 2000 încoace.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Recuperarea lui Popa, importantă, trebuie să aflăm cine l-a finanţat din 2000 încoace

Băsescu: Recuperarea lui Popa, importantă, trebuie să aflăm cine l-a finanţat din 2000 încoace

El a menţionat că ştia de arestarea lui Nicolae Popa cu cinci zile înainte.

"Este un caz excepţional în care statul este tras pe sfoară, condamnă un om care a păgubit 350.000 de familii, iar el pleacă din ţară, nu execută o pedeapsă. Aceasta este un caz deosebit, pentru că nu se referă la o acţiune care a afectat un om, a fost o masă de oameni. Tot mandatul am avut în atenţie recuperarea lui Nicolae Popa", a mai spus Băsescu.

Totodată, Traian Băsescu a negat că arestarea lui Nicolae Popa ar putea să-i aducă vreun beneficiu electoral, deoarece puţini sunt interesaţi de acesta.

"Pentru statul român este foarte importantă recuperarea lui Nicolae Popa, pentru că trebuie să aflăm cine l-a sprijinit să plece, cine l-a finanţat din 2000 încoace, pentru că nu a trăit cu aer. Nu fac aluzii la nimeni, dar trebuie să aflăm cine l-a ajutat", a adăugat şeful statului.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost arestat, în 2 decembrie, de autorităţile din Jakarta, Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune, alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în 2009.

Ministerul Justiţiei a fost informat de Interpol cu privire la arestarea lui Nicolae Popa, în baza unui mandat emis de autorităţile judiciare române după ce hotărârea judecătorească de condamnare în cazul lui, în dosarul FNI a rămas definitivă.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici