BBC: Cum au ajuns câinii un simbol al protestelor din România

"Cum câinii au devenit subiect politic". Astfel începe reportajul făcut de jurnaliştii de la BBC, de-a lungul căruia sunt difuzate fotografii cu câinii care au luat parte la manifestările de stradă din România, dar şi mărturii ale unor protestatari despre cum s-a rostogolit informaţia în mass-media despre banii pe care stăpânii patrupedelor i-ar fi primit pentru scandarea în piaţă alături de câinii lor.

4394 afișări
Imaginea articolului BBC: Cum au ajuns câinii un simbol al protestelor din România

Au avut loc proteste masive antiguvernamentale în România atât pe străzi, cât şi în mediul online, susţine BBC. Cumva, câinii au ajuns să fie în centrul atenţiei. Protestatarii sunt supăraţi pe Guvern pentru tentativa de slăbire a legislaţiei anticorupţie, continuă postul britanic. Aceştia susţin că anumite instituţii media răspândesc informaţii false, printre care se numără şi cea potrivit căreia protestatarii ar fi ieşit în stradă în schimbul unor sume de bani, scrie Gândul.

"Spuneau că fiecare persoană va primi zece lire, iar dacă ar veni cu câinile, ar primi încă cinci lire în plus", susţine Andi, care a ieşit la rândul său în stradă pentru a protesta faţă de adoptarea a OUG13/2017.

Potrivit BBC, instituţiile media vizate nu răspuns solicitărilor adresate prin e-mail de către jurnaliştii britanici.

"Sunt aici pentru a protesta şi sper că ne vom primi răsplata în această noapte, pentru că suntem 300.000 de oameni în stradă", spune un alt protestatar intervievat de BBC.

Protestatarii au râs de informaţiile rostogolite în mass-media, continuă BBC, distribuind pe reţelele de socializare sute de fotografii cu câinii care "protestau" la rândul lor, având ataşate de lese mesaje pentru cei care ar fi susţinut că stăpânii lor vor fi plătiţi în urma aducerii lor în stradă.

Urmăreşte video-ul aici

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici