FOTO Protest inedit în Sibiu: Aproximativ 200 de oameni au citit cărţi în Piaţa Mare

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Mare din Sibiu pentru a protesta într-un mod inedit împotriva Guvernului, citind cărţi, fără să scandeze sau să fumeze, transmite corespodentul MEDIAFAX.

1491 afișări
Imaginea articolului FOTO Protest inedit în Sibiu: Aproximativ 200 de oameni au citit cărţi în Piaţa Mare

Protest inedit în Sibiu: aproximativ 200 de oameni au citit cărţi în Piaţa Mare

Sibienii s-au adunat în Piaţa Mare din centrul Sibiului cu scăunele şi cărţi, iar pe spătarul scaunului au afişat o coală A4 cu mesajul #REZIST. Oamenii nu au vorbit la telefon, nu au fumat şi nici nu au scandat, ci doar au citit.

„Am venit pentru a arăta că suntem oameni culţi, care ştim ce facem. Nu protestăm de atâtea zile pentru că nu avem ce face acasă. Am venit aproape în fiecare seară aici, de când s-a dat OUG 13”, a declarat o femeie care citeşte o carte în limba franceză.

Alţi protestatari citesc „Istoria Trasilvaniei” sau „Mizerabilii”, de Victor Hugo, iar alţii dezleagă cuvinte încrucişate.

„Vrem să transmitem un mesaj politicienilor, acela că noi citim. Fiecare a venit cu ce a vrut: Constituţie, Biblie, Dex, Mark Twain, Jules Verne etc. Dar fără vuvuzele, fluiere sau scandări, fără să răspundem la telefon", a spus Doru Apostol, organizatorul protestului intitulat „Protestăm prin cultură”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici