BBC: Trenul lui Kim a schimbat roţile la graniţă. De ce n-a putut fi fotografiat

Călătoria liderului nord-coreean în Rusia este învăluită în mister: echipa BBC Verify a încercat să obţină imagini prin satelit de-a lungul rutei, dar până acum trenul nu a fost fotografiat.

1847 afișări
Imaginea articolului BBC: Trenul lui Kim a schimbat roţile la graniţă. De ce n-a putut fi fotografiat

BBC: Trenul lui Kim a schimbat roţile la graniţă

Gigantul media britanic a încercat în zadar să surprindă imagini prin satelit la staţia de frontieră nord-coreeană Tumangang, unde convoiul lui Kim a schimbat roţile, fiindcă sunt necesare roţi mai mari pentru a funcţiona pe şinele ruseşti.

Dar nu au fost luate imagini din satelit la Tumangang sau la Khasan (care se află chiar peste graniţă), norii opturând vederea trenului.

Între timp, diverse surse mass-media străine speculează că întâlnirea ar putea avea loc la cosmodromul Vostochny.

Kyodo News, din Japonia, citând „surse apropiate autorităţilor ruse”, informează că trenul se îndreaptă spre nord, spre regiunea Amur a Rusiei, unde se află cosmodromul.

KBS World, din Coreea de Sud, susţine că „observatorii” văd cosmodromul ca un potenţial loc de adunare, deoarece trenul lui Kim a călătorit la nord de Vladivostok, despre care se credea că este destinaţia iniţială.

Chiar şi New York Times, într-un articol de săptămâna trecută care anticipa discuţiile, a atribuit unei surse anonime ideea că cosmodromul Vostochny ar fi o oprire în călătoria lui Kim.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bbc,
kim,
graniţă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici