Bebeluş de 5 luni din Galaţi, salvat de o operaţie miraculoasă la Iaşi

Un bebeluş de 5 luni din Galaţi a fost salvat de o operaţie miraculoasă la Iaşi. O tumoare cerebrală de 3 cm i-a fost îndepărtată în totalitate. Acum, micuţa Miruna se recuperează remarcabil.

413 afișări
Imaginea articolului Bebeluş de 5 luni din Galaţi, salvat de o operaţie miraculoasă la Iaşi

Sursa foto: facebook.com/neurochirurgieiasi

Într-o lume zguduită de întâmplări tragice şi greutăţi, o rază de speranţă străluceşte la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi. O poveste impresionantă de voinţă, curaj şi medicină de vârf a captivat inimile oamenilor. Este povestea micuţei Miruna, un bebeluş de doar cinci luni din judeţul Galaţi, care a refuzat să cedeze în faţa unei tumori cerebrale de 3 cm şi a devenit un simbol al puterii spiritului uman.

Cu încă doi copii acasă, mama disperată şi-a adus pruncul în braţe la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi. A fost un moment de cumpănă, un moment în care speranţa a fost învinsă de teamă. În ciuda tuturor dificultăţilor, neurochirurgii au decis să intervină chirurgical pentru a salva viaţa bebeluşului.

În ciuda fragilităţii sale, Miruna a demonstrat o voinţă de fier şi o rezistenţă uluitoare.

Operaţia, care a fost descrisă ca una dintre cele mai delicate şi provocatoare pentru neurochirurgi, a fost un act eroic atât pentru bebeluş, cât şi pentru echipa medicală. Miruna, de doar cinci luni, ar fi ajutat la operaţie si ar fi luptat împreună cu medicii împotriva tumoarei.

Operaţia a fost un real succes, iar rezultatul a fost impresionant. Micuţa Miruna nu doar că a supravieţuit, ci şi-a revenit remarcabil. Într-un miracol medical, tumoarea a fost îndepărtată în totalitate, iar bebeluşul a început o recuperare uimitoare. Gângureşte vesel şi se mişcă cu energie. Părinţii săi, care au trăit clipe de coşmar, se simt acum copleşiţi de bucurie şi recunoştinţă.

„Am o fetiţă de 5 luni şi au diagnosticat-o cu lichid şi tumoare la cap. Ea fiind sănătoasă, nu am avut nicio problemă cu ea. Dintr-o dată a avut două vărsături şi am zis să mergem cu ea la Galaţi, că nu ştiam despre ce este vorba. Când am ajuns la Galaţi, toate analizele de sânge erau bune, dar ea totuşi vomita. Şi nu ştiam ce să facem cu ea. Doctorii de la Galaţi ne-au spus să venim aici, la Iaşi. Când am ajuns la Iaşi, i s-a făcut CT şi RMN şi ne-au spus că are tumoare şi lichid la cap. A fost operată pentru lichid, a doua oară pentru tumoare şi acum sperăm să fie bine. Din ce în ce vedem semne că zâmbeşte, gângureşte singură, dă din mânuţe, din picioare. Însă este foarte greu. Este o minune de la Dumnezeu. Le mulţumim doctorilor că sunt foarte amabili. Mulţumim din suflet. Dumnezeu să le dea sănătate. Nu sunt cuvinte să le mulţumesc. Eu mai am un băieţel acasă, mai am şi o fetiţă. Băieţelul este cu handicap şi vă daţi seama că ceea ce este acum cu ea este foarte greu. Dar ştim că totul va fi ok”, a declarat Nicoleta Hurdui, mama fetiţei: 

„Copilul s-a adresat clinicii noastre pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană, datorată existenţei unei tumori care bloca scurgerea fiziologică a lichidului cefalorahidian, care curgea în canalul spinal. Ceea ce este cunoscut sub numele de neuroblastom, este o tumoare relativ frecventă la copii, cu un grad de malignitate ridicat, situată într-o poziţie dificilă, pentru a folosi un termen pe înţelesul tuturor din punct de vedere al anatomiei creierului şi pentru intervenţie chirurgicală. A fost o provocare pentru echipa medicală. Volumul de sânge al copilului fiind destul de mic, reprezintă 20% din greutatea acestuia, ceea ce înseamnă că avea în jur de 700 de ml de sânge. Împreună cu echipa medicală, am reuşit să scoatem în integralitate această tumoare şi pot să vă spun că acest copil ne-a ajutat enorm. Dorinţa lui de a trăi, este ca şi cum s-ar fi operat singur. După ce am deschis calea anatomică către leziune, această tumoare, parcă a ieşit singură. Copiii sunt o minune, sunt o minune în viaţa părinţilor. Sunt o minune în viaţa noastră ca naţiune. Şi sunt o minune prin ceea ce reuşesc să facă cu viaţa lor. Este un luptător acest copil şi mă bucur că am participat la salvarea vieţii acestuia”, a spus şi Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu" Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici