Bebeluş în stare gravă din cauza complicaţiilor rujeolei, transferat la Iaşi

Un elicopter SMURD a fost solicitat, joi, pentru a transporta un bebeluş de 10 luni, de la Galaţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, acesta fiind în stare gravă din cauza complicaţiilor produse de rujeolă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

477 afișări
Imaginea articolului Bebeluş în stare gravă din cauza complicaţiilor rujeolei, transferat la Iaşi

Bebeluş în stare gravă din cauza complicaţiilor rujeolei, transferat la Spitalul din Iaşi

Copilul în vârstă de zece luni a fost internat în urmă cu câteva zile cu rujeolă la Spitalul de Copii Sf. Ioan din Galaţi, însă starea lui s-a agravat şi medicii au decis să-l transfere cu elicopterul SMURD la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bebeluşul nu era vaccinat împotriva rujeolei şi a suferit complicaţii severe, medicii din Iaşi fiind rezervaţi cu privire la evoluţia stării sale de sănătate.

La ora transmiterii acestei ştiri, în spitalele din Galaţi mai sunt alte 12 persoane, printre care 10 copii, toate bolnave de rujeolă, în diverse stadii. Niciunul dintre copiii bolnavi de rujeolă nu este vaccinat.

„În total sunt 23 de cazuri de rujeolă înregistrate acum în judeţul Galaţi. De obicei, se face tratament acasă, dar dacă se complică situaţia pacientului, urmează internarea. Dacă este o stare gravă, medicii pot decide mutarea pacientului în alt spital. Acest copil a fost mutat cu elicopterul SMURD de la Galaţi la Iaşi”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În urmă cu două săptămâni, un bebeluş de cinci luni din Galaţi a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. El fusese transferat la spitalul ieşean de la o unitate din Galaţi. Specialiştii au stabilit că decesul a survenit în urma unor complicaţii provocate de rujeolă. Copilul nu fusese vaccinat pentru că nu împlinise vârsta necesară imunizării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici