Bebeluşii care nu dorm suficient riscă să devină obezi

Bebeluşii care dorm mai puţin de 12 ore pe zi prezintă mai multe riscuri de a deveni obezi până la împlinirea vârstei de trei ani faţă de copiii care dorm suficient, potrivit unui studiu realizat în SUA, publicat în Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine şi preluat de sky.com.

67 afișări
Imaginea articolului Bebeluşii care nu dorm suficient riscă să devină obezi

Bebeluşii care nu dorm suficient riscă să devină obezi

Copiii care dorm mai puţin de 12 ore şi sunt şi lăsaţi în faţa televizorului timp de minim două ore prezintă cu 16% mai multe riscuri de a deveni obezi, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Şcoala medicală Harvard.

Specialiştii cred că lipsa de somn are efect asupra hormonilor asociaţi cu foamea şi utilizarea energiei corpului.

Studiul, care a durat trei ani, a avut ca scop evaluarea efectelor pe termen lung ale dietei alimentare şi altor factori de stil de viaţă asupra sănătăţii mamei şi a copilului.

La studiu au participat 915 perechi mamă-bebeluş. Specialiştii au măsurat greutatea copiilor de mai multe ori pe parcursul studiului şi au primit de la mame informaţii în legătură cu orele de somn în diferite perioade cheie ale dezvoltării bebeluşilor. De asemenea, cercetătorii au primit informaţii despre numărul de ore petrecute de copii în faţa televizorului.

"Din ce în ce mai multe studii sugerează că efectele lipsei de somn asupra sănătăţii sunt mai grave decât am crezut", a spus Elsie Taveras, autor al studiului. "Am descoperit acum că efectele dezastruoase sunt valabile chiar şi în cazul bebeluşilor", a adăugat aceasta.

Este primul studiu care a analizat efectele somnului insuficient asupra copiilor foarte mici.

Un alt studiu publicat tot în Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine a scos la iveală faptul că acei copii care nu dorm suficient prezintă mai multe riscuri de a suferi de simptome ale anxietăţii şi depresiei şi de a deveni agresivi la maturitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici