Becali nu mai vorbeşte de cazul Popoviciu pentru a nu mai fi arestat

Gigi Becali a spus, joi, după întâlnirea cu procurorii DNA, că le-a spus acestora că nu va mai face nicio declaraţie în legătură cu plângerea înaintată anchetatorilor în urmă cu câţiva ani faţă de Puiu Popoviciu, finanţatorul Steaua adăugând că nu mai doreşte să fie arestat.

114 afișări
Imaginea articolului Becali nu mai vorbeşte de cazul Popoviciu pentru a nu mai fi arestat

Becali nu mai vorbeşte de cazul Popoviciu pentru a nu mai fi arestat (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă este în continuare de părere că arestarea sa a fost cauzată de această plângere şi de scandalul DGIPI, Becali a răspuns afirmativ.

Totodată, întrebat dacă îi este frică de Puiu Popoviciu, Becali a răspuns afirmativ, precizând că acesta are foarte multe relaţii, despre care a spus că "ajung până la Dumnezeu".

Gigi Becali s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitate de martor, în dosarul privind tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie, în care este cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Becali a venit însoţit de avocatul lui, finanţatorul echipei Steaua răspunzând unei citaţii emise de procurori.

Întâlnirea cu procurorii a durat aproximativ o oră.

Dosarul privind tranzacţionarea terenului din Băneasa aparţinând Universităţii de Agronomie a fost deschis în 2005-2006, fiind cercetaţi penal Ioan Alecu şi Gabriel Popoviciu, care au primit, în 14 februarie 2008, NUP de la Parchetul instanţei supreme, însă cauza a fost redeschisă de DNA.

Potrivit motivării date de judecători pentru decizia de a nu elibera mandate de arestare pe numele omului de afaceri Gabriel Popoviciu, a fostului şef al DGIPI Cornel Şerban şi a şefului Diviziei de Operaţiuni din DGA Petru Pitcovici, dosarul a fost deschis "în urmă cu câţiva ani (2005-2006)", la sesizările lui Gigi Becali şi Lucian Gabriel Bundoiu.

La acea dată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început cercetarea penală a doi dintre inculpaţii anchetaţi, în prezent, de DNA în dosarul cunoscut drept "Popoviciu-DGIPI", Ioan Nicolae Alecu, fost rector al Universităţii, şi Aurel Gabriel Popoviciu. Ei erau cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni pentru care sunt anchetaţi şi în prezent.


Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici