Beneficiile aduse de cele patru zile de festival UNTOLD. Suma de bani adusă oraşului Cluj-Napoca

Peste 45 de milioane de euro au rămas la Cluj-Napoca după festivalul UNTOLD, cheltuiţi de cei peste 300.000 de spectatori din afara oraşului. Banii se vor regăsi în impozite şi taxe locale, dar şi în încasări pentru afacerile locale sau pentru cei care şi-au închiriat apartamentele.

4572 afișări
Imaginea articolului Beneficiile aduse de cele patru zile de festival UNTOLD. Suma de bani adusă oraşului Cluj-Napoca

Beneficiile aduse de cele patru zile de festival UNTOLD. Suma de bani adusă oraşului Cluj-Napoca

Potrivit unui comunicat al organizatorilor UNTOLD transmis, miercuri, fiecare dintre spectatorii veniţi din afara Clujului au cheltuit în medie, în cele 4 zile, cel puţin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee.

„Din cei peste 372.000 de participanţi câţi au fost în acest an în toate cele 4 zile ale UNTOLD, unii dintre ei mai pot fi văzuţi încă pe străzile din Cluj-Napoca. Organizatorii estimează că din total participanţilor, 20% sunt din judeţul Cluj, 20% din străinătate, iar restul de 60% venind din toată România. La o prima estimare, din cei peste 370.000 de participanţi, cei 300.000 veniţi din afara Clujului au cheltuit fiecare în medie, în cele 4 zile, cel puţin 150 euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc. La un calcul simplu, acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea clujeană de peste 45 milioane euro. Aceşti bani se vor regăsi apoi în impozite şi taxe locale, dar şi în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turişti prezenţi, punându-şi apartamentele sau casele la închiriat”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii UNTOLD spun că au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări ca Anglia, Olanda, Franţa, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, până la ţări exotice cum ar fi Argentina, Brazilia, India, China.

„Cluj-Napoca şi România au câştigat mult mai mult la capitolul imagine. Se scrie şi se vorbeşte la superlativ în toată lumea, iar tot participanţii străini intervievaţi declară că şi-au schimbat total părerea despre România şi că au fost impresionaţi de ospitalitatea clujenilor. Bugetul festivalului, pentru ediţia aniversară, a depăşit suma de 16 milioane de euro”, se mai arată în comunicatul UNTOLD.

De asemenea, organizatorii festivalului au anunţat că vor fi făcute şi lucrări de reamenajare la Parcul Central, pe o suprafaţă de 10.000 mp, necesare în urma folosirii parcului în cele 4 zile, urmând să facă şi o extra-investiţie în înfrumuseţarea altor peste 50.000 mp din parc, suprafaţă folosită, an de an, de întreaga comunitate.

„În urma evaluărilor realizate alături de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, UNTOLD îşi asumă să reamenajeze peste 60.000 de mp din parc, investiţie care se ridică la suma totală de peste 1 milion de euro. Aceste lucrări sunt schimbarea unor porţiuni de gazon, supraînsămânţare, toaletare vegetaţie şi până la amenajări peisagistice. Lucrările au fost deja începute, urmând a fi realizate până la finele lunii august 2019. De asemenea, pentru stadionul Cluj Arena a fost început procesul de înlocuire a porţiunilor de gazon afectate în urma festivalului cât şi a altor zone din teren, afectate în urma exploatării uzuale de peste an sau unde gazonul era deja bolnav, urmând ca în maximum o săptămână lucrările să fie finalizate. Suma pe care o va cheltui UNTOLD în acest sens, este de peste 370.000 lei”, se mai arată în comunicat.

Taguri:
festival,
bani,
untold

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici