Berceanu: Reducerile la MT, făcute prin desfiinţarea unor structuri şi lichidarea unei televiziuni

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, că cele peste 600 de posturi ce vor fi reduse la unităţile din subordinea ministerului vor fi disponibilizate prin desfiinţarea Agenţiei de Sănătate, a unor structuri din subordinea instituţiei şi prin "lichidarea" unei televiziuni.

22 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Reducerile la MT, făcute prin desfiinţarea unor structuri şi lichidarea unei televiziuni

Berceanu: Reducerile la MT, făcute prin desfiinţarea unor structuri şi lichidarea unei televiziuni (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat, sâmbătă, la Bechet (Dolj), că el a redus schema de personal a ministerului cu peste 20 la sută în urmă cu şase luni.

"Eu am făcut reduceri masive de la început. Vorbesc de ministerul în sine, pentru că ministerul are şi unităţile din subordine. Ministerul avea 635 şi eu am făcut nişte reduceri, am schimbat organigrama şi sunt 490. Deci eu am redus cu peste 20 la sută, în februarie, când am făcut anumite reorganizări", a declarat Berceanu.

Ministrul democrat-liberal afirmă că, o dată cu preluarea Agenţiei de Sănătate a Ministerului Transporturilor (MT), o "unitate exterioară", se va reduce numărul angajaţilor de la 260, cât numără în prezent, până la circa 20-30.

"Cred că şi acum mai sunt unele lucruri de făcut şi cu ocazia introducerii Agenţiei de Sănătate a MT, care era o unitate exterioară şi care avea vreo 260 angajaţi, nu am reuşit, din toate discuţiile pe care le-am avut, să aflu care era activitatea lor. Nici ei nu cred că ştiau foarte bine care era activitatea lor. Probabil că or să rămână 20-30", a declarat Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a anunţat, totodată, comasarea Aeroporturilor de la Timişoara şi Arad într-o companie integrată care să se numească "Aeroporturile Banat".

"Am discutat despre unităţi din subordine, cum era Agenţia de Sănătate a MT, despre cele două aeroporturi care se unifică şi se va face o cu totul altă organizare. Mă refer la Băneasa şi Otopeni, inclusiv Aeroportul de la Timişoara suntem într-un proces de unificare cu Aeroportul de la Arad, într-o companie integrată «Aeroporturile Banat» pentru că sunt foarte apropriate şi e o situaţie de concurenţă incorectă, neeficientă", a afirmat Radu Berceanu.

Potrivit sursei citate, o serie de structuri din cadrul MT vor fi trecute în subordinea Administraţiei Porturilor Constanţa, iar televiziunea Maritime Training Centre Televizion va fi lichidată.

"Am mai desfiinţat structuri care vor trece la Administraţia Porturilor Constanţa, Radionav, Agenţia de salvare a vieţii omeneşti pe mare, acea vestită televiziune făcută de domnul Mitrea, căreia îi spunea într-un fel engelezesc «Maritime Training Centre Televizion» şi pe care o s-o lichidăm. De aici or să fie cele 600 de persoane disponibilizate", a mai spus Berceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici