Bihor: Primar, viceprimar şi patru consilieri, cercetaţi pentru că ar fi fraudat o licitaţie

Un primar şi un viceprimar din Bihor, dar şi patru consilieri locali sunt cercetaţi pentru că ar fi fraudat o licitaţie în favoarea unei firme ungare, provocând un prejudiciu de peste un million de lei, dosarul fiind înaintat Parchetului Judecătoriei Oradea cu propunere de trimitere în judecată.

462 afișări
Imaginea articolului Bihor: Primar, viceprimar şi patru consilieri, cercetaţi pentru că ar fi fraudat o licitaţie

Bihor: Primar, viceprimar şi patru consilieri, cercetaţi pentru că ar fi fraudat o licitaţie

Şase reprezentanţi ai Primăriei oraşului Valea lui Mihai, judeţul Bihor sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Astfel, în perioada februarie - mai 2007, suspecţii au fraudat rezultatele licitaţiei organizate de Primăria oraşului Valea lui Mihai, prin atribuirea ilicită a contractului de achiziţie publică "execuţia reţelei de distribuţie a apei potabile" unei societăţi din Ungaria cu sucursală în municipiul Oradea, prejudiciind astfel bugetul primăriei cu 1.356.117,67 lei, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Atribuirea ilicită a acestui contract în favoarea societăţii din Ungaria a fost realizată în condiţiile declarării tuturor celorlalte oferte "neconforme cu caietul de sarcini".

Surse judiciare au precizat că primarul şi viceprimarul din Valea lui Mihai, precum şi patru consilieri locali au făcut parte din comisia de licitaţie care a atribuit lucrarea de extindere a reţelei de distribuţie a apei.

Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor a reieşit că lucrările au fost atribuite firmei Keviep Kft Debrecen, deşi aceştia aveau un preţ mult peste celelalte şapte firme înscrise în competiţie.

"Pentru a ajunge la un asemenea rezultat, membrii comisiei de licitaţie au modificat caietele de sarcini ale firmelor concurente, omiţând o stradă întreagă din lista de lucrări sau impunând descrierea amănunţită a unor detalii tehnice neesenţiale, precum transportul pământului excavat, care oricum ar fi fost efectuate şi al căror preţ era inclus într-un capitol distinct legat de transport", a precizat sursa citată.

Vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în caz şi au înaintat dosarul Parchetului Judecătoriei Oradea cu propunerea de trimitere a acestora în judecată.

Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii au instituit sechestru asigurător pe imobilele aparţinând suspecţilor, în valoare de aproximativ 641.118 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici