Bijuterii în valoare de milioane de euro confiscate de la un fost preşedinte de ţară: cadou de la guvernul saudit pentru soţie

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaru ar fi încercat să introducă ilegal în ţară diverse obiecte preţioase, inclusiv un colier, un inel, un ceas şi o pereche de cercei cu diamante.

1310 afișări
Imaginea articolului Bijuterii în valoare de milioane de euro confiscate de la un fost preşedinte de ţară: cadou de la guvernul saudit pentru soţie

Bijuterii în valoare de milioane de euro confiscate de la un fost preşedinte de ţară: cadou de la guvernul saudit pentru soţie

Fostul preşedinte brazilian Jair Bolsonaro ar fi încercat să introducă ilegal în Brazilia bijuterii în valoare de 3,2 milioane de euro, arată o investigaţie exclusivă a ziarul brazilian „O Estado de Sao Paulo”, care relatează că episodul a avut loc în octombrie 2021 şi că marfa, niciodată declarată, a fost confiscată de autorităţi pe aeroportul internaţional Guarulhos.

Ziarul susţine că sunt bijuterii pe care fostul preşedinte le-ar fi primit cadou de la autorităţile saudite pentru soţia Michelle. Printre acestea, „un colier, un inel, un ceas şi o pereche de cercei cu diamante”. Informaţiile referitoare la sechestru au fost confirmate de ministrul Comunicaţiilor Sociale, Paulo Pimenta, care a publicat fotografiile bijuteriilor pe profilul său de Twitter.

„Bolsonaro a încercat să poarte ilegal un colier şi cercei cu diamante în valoare de 16,5 milioane de reale. Cadourile i-u fost oferite în Arabia Saudite la sfârşitul anului 2021. Petrobras tocmai vânduse o rafinărie, pentru 1,8 miliarde de dolari, unui grup saudit”, a scris ministrul.

Cum îşi poate recupera bijuteriile

Agenţii ar fi găsit bijuteriile într-un rucsac, niciunul dintre obiecte nefiind declarate anterior la trecerea prin vamă, aşa cum prevede legea.

Fostul ministru al Minelor şi Energiei, Bento Albuquerque, ar fi încercat de mai multe ori să recupereze bijuteriile, fără succes. Ziarul brazilian spune că în ultimele două luni de mandat al lui Bolsonaro au fost făcute patru încercări, inclusiv prin ministerele de Externe şi Economiei, de a recupera preţioasele daruri, toate eşuate.

Singura modalitate de a recupera bijuteriile pentru Bolsonaro ar fi să plătească taxa obligatorie de import, 50% din valoarea obiectului în cauză, precum şi o amendă de 25% din valoare pentru nedeclarare.

Bolsonaro se află în Statele Unite, în Florida, încă de înainte de încheierea mandatului său, şi riscă să fie arestat, la întoarcerea în Brazilia.

Fostul preşedinte este subiectul unei anchete legate de atacul asupra sediului guvernului din 8 ianuarie, din Brasilia, fiind cercetat pentru instigare la tentativă de lovitură de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici