Bilanţul incendiilor din Maui a ajuns la 53 de morţi

Incendiile de vegetaţie din Maui au ucis cel puţin 53 de persoane, un bilanţ care se aşteaptă să crească, şi au provocat distrugeri în oraşul staţiune Lahaina, a căror reconstrucţie va dura mulţi ani şi va necesita miliarde de dolari, au declarat joi oficialii hawaiieni, citaţi de Reuters.

137 afișări
Imaginea articolului Bilanţul incendiilor din Maui a ajuns la 53 de morţi

Bilanţul incendiilor din Maui a ajuns la 53 de morţi

Guvernatorul Josh Green a declarat că acesta a fost cel mai grav dezastru natural din istoria statului, lăsând mii de oameni în oameni fără adăpost şi distrugând până la 1.000 de clădiri.

„Va fi nevoie de mulţi ani pentru a reconstrui Lahaina”, a declarat Green în cadrul unei conferinţe de presă, în timp ce oficialii au început să traseze un plan pentru a-i adăposti pe oamenii fără adăpost în hoteluri şi proprietăţi turistice de închiriat.

„Va fi un nou Lahaina pe care Maui îl va construi după propria imagine, cu propriile valori", a spus Green despre oraşul care atrage 2 milioane de turişti în fiecare an, adică aproximativ 80% din vizitatorii insulei.

Incendiul care a început marţi s-a răspândit rapid şi a devastat oraşul istoric Lahaina, care a fost cândva capitala regatului hawaiian.

A fost unul dintre cele trei incendii majore de pe Maui, alimentate de condiţiile uscate şi de rafalele de vânt de 100 km/h.

Pompierii continuă să stingă incendii mai mici, iar echipele de căutare şi salvare aproape sigur nu au reuşit încă să recupereze toţi morţii, scrie Reuters.

Comitatul Maui a precizat într-o declaraţie că incendiul din Lahaina a fost izolat în proporţie de 80%, pompierii asigurând perimetrul zonelor de teren care au ars.

Incendiul de la Pulehu, la aproximativ 30 km la est de Lahaina, a fost izolat în proporţie de 70%. Nu a existat nicio estimare pentru incendiul Upcountry din centrul masivului estic al insulei, a precizat comitatul Maui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendii,
maui,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici