Bilanţul vaccinărilor nu se va mai raporta zilnic, ci săptămânal

Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie, datele privind vaccinarea românilor vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional deSănătate Publică (INSP).

278 afișări
Imaginea articolului Bilanţul vaccinărilor nu se va mai raporta zilnic, ci săptămânal

Bilanţul vaccinărilor nu se va mai raporta zilnic, ci săptămânal

Având în vedere dinamica pandemiei în România şi ţinând cont de contextul general actual, odată cu asigurarea tranziţiei activităţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii desfăşurat prin cabinetele medicilor de familie, CNCAV precizează că săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic.

Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Măsura face parte din planul tranziţiei activităţii de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii.

„Se vor asigura în continuare operaţiunile logistice şi de depozitare şi se va urmări identificarea celor mai bune soluţii de trecere la Ministerul Sănătăţii a responsabilităţii privind vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19. Astfel, în perioada următoare, se vor derula acţiuni procedurale specifice prin care să se asigure transferul gradual şi al activităţilor nemedicale desfăşurate de către Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, conform reglementărilor stabilite prin decizia de înfiinţare, inclusiv prin preluarea de către instituţiile implicate în continuare a responsabilităţii asigurării operaţiunilor logistice şi de depozitare. Acest proces, care se va desfăşura pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical”, transmite grupul de comunicare al CNCAV.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici