BIO: Ion Bazac, fost secretar de stat în MSP şi actual preşedinte Forza Rossa, partener Ferrari

Ion Bazac, nominalizat de PSD pentru Ministerul Sănătăţii, a fost secretar de stat pentru Integrare Europeană în Ministerul Sănătăţii în perioada 2001-2002 şi apoi în 2003 - 2004 şi în prezent este preşedintele Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piaţa locală.

145 afișări
Imaginea articolului BIO: Ion Bazac, fost secretar de stat în MSP şi actual preşedinte Forza Rossa, partener Ferrari

BIO: Ion Bazac, fost secretar de stat în MSP şi actual preşedinte Forza Rossa, partener Ferrari (Imagine: Mediafax Foto)

Ion Bazac a fost secretar de stat pentru Intergrare Europeană în Ministerul Sănătăţii în perioada 2001-2004.

În prezent, Ion Bazac este preşedintele Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piaţa locală, deţinând 47,5% din acţiuni.

În ianuarie 2005, Bazac a fost audiat în dosarul cunoscut la Parchetul National Anticorupţie sub numele de "Sănătatea".

Procurorii Secţiei a II-a l-au audiat în legătură cu transferul ilegal al unor fonduri în valoare de cinci miliarde lei către mai multe societati comerciale intermediare, în cadrul operaţiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unităţilor spitalicesti din ţară. Aspectele cercetate penal în acest dosar vizau încheierea unor contracte pentru aparatura medicală, servicii şi sedii ale unor case judeţene de asigurări de sănătate sau spitale, precum şi condiţiile de plată a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de către unele firme, în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite.

Ion Bazac este membru fondator al Asociaţiei pentru Promovarea Tinerilor, organizaţie din care face parte şi Victor Ponta.

Bazac este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti. El are o diplomă de competenţă în conducerea serviciilor medicale şi sociale, confirmare în specialitatea de management sanitar şi diplomă de Master în conducerea afacerilor (MBA). El vorbeşte fluent engleza şi franceza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici