Biroul preşedintelui şi elicopterul prezidenţial vor putea fi văzute de "Ziua porţilor deschise"

Cei care vor vizita, duminică, Palatul Cotroceni, cu ocazia "Zilei porţilor deschise", vor putea vedea, în plus faţă de cei care au participat la evenimentul de anul trecut, elicopterul prezidenţial, sala unde au loc şedinţele CSAT, biroul preşedintelui şi vor putea asculta fanfara militară.

980 afișări
Imaginea articolului Biroul preşedintelui şi elicopterul prezidenţial vor putea fi văzute de "Ziua porţilor deschise"

Palatul Cotroceni (Imagine: www.presidency.ro)

Surse din rândul organizatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că, la fel ca anul trecut, cei care vor participa în acest an la "Ziua porţilor deschise" de la Cotroceni vor putea vizita grădinile Palatului, Muzeul Cotroceni, holurile şi saloanele unde au loc de obicei primirile oficiale făcute de şeful statului. Acestea au menţionat că, în plus faţă de ediţia din anul 2008, vizitatorii vor putea vedea elicopterul folosit de şeful statului în deplasări, care se va afla de la începutul evenimentului pe heliportul de la Cotroceni.

Sursele citate au precizat de asemenea că vizitatorii vor putea vedea sala unde au loc şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi biroul şefului statului.

Fanfara regimentului de gardă şi protocol va fi de asemenea prezentă la evenimentul de duminică.

Administraţia Prezidenţială organizează, duminică, 17 mai, "Ziua porţilor deschise" la Palatul Cotroceni. Conform Preşedinţiei, cetăţenii vor putea vizita o parte a sălilor de lucru ale Administraţiei Prezidenţiale, Muzeul Naţional Cotroceni, precum şi grădinile Palatului.

Accesul în Complexul Cotroceni se va face pe la poarta Leu din bulevardul Geniului, pe baza unui document de identitate, iar programul de vizitare va fi între orele 9.00 şi 21.00.

Administraţia Prezidenţială a organizat şi anul trecut, în 18 mai, "Ziua porţilor deschise" la Palatul Cotroceni, marcând împlinirea unui an de la invalidarea prin referendum, la 19 mai 2007, a deciziei Parlamentului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Aproximativ 40.000 de persoane au vizitat în 2008 Palatul Cotroceni, conform estimărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici