Bistriţa: Băiatul de 14 ani suspectat că a înjunghiat mortal un alt copil de 13 ani a fost arestat

Adolescentul de 14 ani din Bistriţa suspectat că a înjunghiat mortal un alt copil în vârstă de 13 ani, pe stradă, în zona industrială a oraşului, a fost arestat preventiv pentru omor, decizia fiind luată, sâmbătă, de magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

144 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Băiatul de 14 ani suspectat că a înjunghiat mortal un alt copil de 13 ani a fost arestat

Bistriţa: Băiatul de 14 ani suspectat că a înjunghiat mortal un alt copil de 13 ani a fost arestat (Imagine: Shutterstock)

Vineri, procurorii Parchetului Tribunalului Bistriţa-Năsăud au emis ordonanţă de reţinere pe numele adolescentului de 14 ani, după ce s-a stabilit că acesta este principalul suspect în cazul uciderii copilului de 13 ani.

Sâmbătă dimineaţă, adolescentul a fost dus la Tribunalul Bistriţa Năsăud, iar magistraţii au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de omor, a declarat corespondentului MEDIAFAX Dana Ceuca, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud.

"Dată fiind gravitatea faptei, instanţa a admis propunerea procurorilor, iar inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Se va lua în discuţie faptul că este minor abia în momentul în care va fi stabilită pedeapsa", a explicat Ceuca.

Un copil de 13 ani, de etnie romă, şi-a pierdut viaţa, vineri, după ce a fost înjunghiat cu un briceag în stern, incidentul având loc în zona industrială a municipiului Bistriţa, lângă o cale ferată.

Patru suspecţi cu vârste cuprinse între 14 şi 32 de ani au fost identificaţi de poliţişti în mai puţin de o oră de la comiterea crimei şi duşi la sediul Poliţiei pentru audieri, în urma cărora s-a stabilit că principalul suspect este adolescentul de 14 ani.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că cei patru suspecţi s-au întâlnit pe calea ferată din zona industrială a Bistriţei cu un grup de trei copii - băiatul înjunghiat mortal, sora acestuia, în vârstă de opt ani, şi un alt copil mai mic.

"Grupul din care făcea parte victima avea cu el şi un câine. Se pare că animalul a muşcat pe cineva din grupul celălalt sau a încercat să muşte, nu ştim exact. Cert este că un băiat din grupul acela a scos un briceag şi l-a înjunghiat pe copilul de 13 ani (iniţial s-a anunţat că avea 14 ani - n.r.). Fetiţa de opt ani s-a dus şi a alertat-o pe mama ei, văzându-şi fratele căzut jos, iar femeia a sunat la 112 (...)", declarau sursele citate.

Familia copilului de 13 ani este din judeţul Cluj şi se adăpostise într-o locuinţă improvizată în zona industrială a Bistriţei, unde stau familii de romi care caută fier vechi, aceasta nefiind inclusă în programe ale organizaţiei locale a romilor.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, declara corespondentului MEDIAFAX că, nefiind localnici, romii respectivi sunt consideraţi "venituri" şi nu au fost cuprinşi în programe sau proiecte ale organizaţiei.

"Dacă sunt din alte localităţi, noi le spunem venituri. Mulţi dintre ei cerşesc, agresează oamenii, ne fac de ruşine. Eu am cerut autorităţilor să-i evacueze pentru că s-au înmulţit cerşetorii la Bistriţa", afirma Lăcătuş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici