Bistriţa: Două cabane dintr-un complex turistic de la Valea Măriilor au ars într-un incediu

Două cabane din complexul turistic Poiana Zânelor de la Valea Măriilor, judeţul Bistriţa-Năsăud, au ars în urma unui incendiu puternic izbucnit în noaptea de luni spre marţi, una dintre cabane având un restaurant de 260 de locuri, sală de fitness şi piscină.

217 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Două cabane dintr-un complex turistic de la Valea Măriilor au ars într-un incediu

Bistriţa: Două cabane dintr-un complex turistic de la Valea Măriilor au ars într-un incediu (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Cornel Moisil, primarul comunei Şanţ, localitate în care se află complexul Poiana Zânelor, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un tablou electric de la piscină, a mistuit în totalitate cabana în care se afla restaurantul, sala de fitness şi piscină, precum şi o altă cabană cu 16 locuri de cazare, aflată în apropiere.

"De la tabloul electric a pornit un scurtcircuit, iar focul s-a extins la toată clădirea cu restaurant, piscină şi sală de fitness, care au ars în totalitate. Flăcările s-au extins şi la o cabană din apropiere, care a fost distrusă în proporţie de 60%", a declarat primarul.

La faţa locului au fost chemate să intervină serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din comunele Şanţ, Rodna şi Maieru, iar aproximativ 20 de pompieri au acţionat timp de mai multe ore pentru stingerea incendiului.

Potrivit sursei citate, în complex nu erau turişti şi nimeni nu a fost rănit.

Complexul turistic Poiana Zânelor este format din zece cabane, cu o capacitate de cazare de 300 de locuri, cu piscine, terenuri de sport, săli de fitness şi mese. Una dintre cabane a fost scoasă la licitaţie în luna martie, de către Administraţia Financiară Sîngeorz-Băi, la preţul de pornire de 246.301 lei, din cauza datoriilor pe care le aveau proprietarii.

Proprietarul complexului turistic Poiana Zânelor, omul de afaceri Emil Nistor, a fost trimis în judecată, alături de alte şapte persoane, cei opt fiind acuzaţi de prejudicierea cu un milion de lei a CEC Bank.

În prezent, firmele lui Emil Nistor sunt în procedura insolvenţei, iar mulţi dintre titularii de credite sunt şomeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici