Blaga, despre înăsprirea legislaţiei rutiere: Legea e dură, trebuie doar respectată

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, legat de propunerile premierului Victor Ponta privind înăsprirea legislaţiei rutiere şi reglementarea mai clară în Constituţie a confiscării, sechestrului şi exproprierii, că "legislaţia română este dură, trebuie doar respectată".

85 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre înăsprirea legislaţiei rutiere: Legea e dură, trebuie doar respectată

Vasile Blaga (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Blaga a spus că sunt state în care astfel de situaţii "se întâmplă pentru derapaje grave de la Codul rutier".

El a arătat însă că mai întâi trebuie create condiţiile pentru ca românii să circule pe autostrăzi.

"Legislaţia românească este dură, trebuie doar respectată", a adăugat Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta s-a declarat, marţi, la şedinţa USL, îngrijorat de numărul ridicat de accidente rutiere şi de victime înregistrat în perioada Paştelui, el arătând că trebuie înăsprită legislaţia rutieră, pe de o parte, şi întărită autoritatea poliţiştilor care aplică legea, pe de altă parte.

Ponta a declarat, miercuri, că este necesar ca viitoarea Constituţie să conţină o precizare mai clară care să permită ca, ulterior, prin lege, şi în anumite situaţii bine reglementate, să se efectueze confiscări, sechestre sau exproprieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici