Blocul E24 din Zalău, tăiat bucată cu bucată, cu o foarfecă mecanică

Operaţiunile de demolare a blocului E24 din Zalău, afectat de o explozie puternică în 14 septembrie, au fost reîncepute, miercuri, în jurul orei 13.00, în zonă fiind adus utilajul cu foarfecă mecanică, ce a început să rupă pereţii blocului, acţionând în primul rând la etajele doi şi trei.

3 afișări
Imaginea articolului Blocul E24 din Zalău, tăiat bucată cu bucată, cu o foarfecă mecanică

Blocul E24 din Zalău, tăiat bucată cu bucată, cu o foarfecă mecanică

Specialiştii consideră că astfel se va ajunge mai repede la zidurile de rezistenţă, care odată înlăturate ar facilita acţiunea de demolare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În zonă sunt prezente autorităţile locale, care supraveghează, alături de reprezentanţii firmei constructoare, derularea acţiunii. De asemenea, la faţa locului s-au adunat locatarii, aceştia chestionând autorităţile locale cu privire la ultimele discuţii pe care le-au avut cu reprezentanţii EON Gaz. Oamenii sunt interesaţi să afle cum se va rezolva problema facturilor la gaz pe luna august, pe care le-au primit de la companie şi cum îşi vor recupera banii cei care au achitat facturile.

Primarul Radu Căpîlnaşiu a declarat că miercuri dimineaţă a avut o întâlnire cu reprezentanţii EON Gaz, în care aceştia din urmă ar fi recunoscut că până acum au avut o comunicare defectuoasă cu autorităţile locale şi judeţene şi că intenţionează să îmbunătăţească acest aspect. Primarul a spus că reprezentanţii companiei se tem că în această problemă de la Zalău sunt priviţi ca parte vinovată şi că şi-ar putea pierde licenţa în cazul în care ancheta ce se desfăşoară în prezent îi va găsi vinovaţi.

Blocul E24 a fost afectat în urma unei explozii din 14 septembrie, cauzată de o fisură în conducta de gaz şi de acumulări de gaze în zonă. Incidentul s-a soldat cu două persoane decedate şi nouă răniţi, iar 19 familii au rămas fără locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici