Bloomberg, articol dur despre România: Sistemul medical de aici, la fel de înspâimântător ca şi coronavirusul!

  • Bloomberg: România, locul cel mai vulnerabil din UE, în faţa pandemiei
  • România are cel mai mare procent de cadre medicale infectate din toate ţările lovite de pandemie
  • Medic din Suceava: Am dat 50 de telefoane ca să găsesc un epidemiolog
22265 afișări
Imaginea articolului Bloomberg, articol dur despre România: Sistemul medical de aici, la fel de înspâimântător ca şi coronavirusul!

Bloomberg, articol dur despre România: Sistemul medical de aici, la fel de înspâimântătoare ca şi coronavirusul!

Starea sistemului medical din România este la fel de înspâimântătoare ca şi coronavirusul, scrie Bloomberg.

Deşi nu suntem singurii care ne luptăm cu epidemia, avem o rată a infectărilor neobişnuită în unităţile medicale, iar pe măsură ce presiunea asupra acestuia creşte, medicii demisionează.
 
„Cu siguranţă nu există în Uniunea Europeană vreun loc într-o stare mai proastă, în care poate să lovească pandemia. România chetuieşte pentru sistemul de sănătate mai puţin decât orice alt stat membru, are cea mai mare rată a moralităţii cauzate de boli cronice şi una dintre cele mai mici speranţe de viaţă. Guvernul a construit un singur spital nou în ultimele trei decenii", scrie Bloomberg.
 
Bloomberg exemplifică dezastrul din sănătate din România cu două cazuri din ultimii ani, femeia incendiată pe masa de operaţie şi scandalul dezinfectanţilor falsificaţi. 
 
„Trebuie să ne gândim că evoluţia virusului este departe de a-şi atinge vârful. Iar sistemul va ajunge la nivelul maximum de rezistenţă mai repede decât în alte ţări", a declarat pentru Bloomberg Vlad Mixich. 
 
România a aplicat rapid metode de distanţare socială atunci când a izbucnit epidemia. Are până acum 3.183 de cazuri confirmate şi 116 de morţi, la o populaţie de 19 milioane de locuitori. Mai mult de 850 de cazuri au fost înregistrate doar în Suceava, inclusiv 200 de cadre medicale.

Unul dintre medicii din spital a povestit că a fost nevoit să dea peste 50 de telefoane până a găsit un epidemiolog atunci când a avut primele cazuri.
 
„Primeam o mască pe zi, unii dintre colegii mei nici atât. Unii pacienţi au fost eliberaţi fără să fie testaţi. Unii au fost testaţi pozitiv după ce au murit. A fost un lanţ de decizii proaste", a povestit Mircea Dinu Bordiniuc.
 
România are cel mai mare procent de cadre medicale infectate din ţările afectate de pandemie, de 16%. Medicul sucevean spune că riscul nu a fost luat în serios, iar pentru ca scenariul să nu se repete şi în alte spitale, este nevoie de testarea personalului sanitar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici