Bloomberg: Pericol în spaţiile neventilate şi aglomerate! Coronavirusul persistă în aer câteva ore şi poate fi inhalat

  • Oamenii pot răspândi virusul prin tuse sau atunci când vorbesc
  • Cercetătorii nu au putut demosntra însă dacă virusul se poate transmite pe calea aerului
331 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: Pericol în spaţiile neventilate şi aglomerate! Coronavirusul persistă în aer câteva ore şi poate fi inhalat

Bloomberg: Pericol în spaţiile neventilate şi aglomerate! Coronavirusul persistă în aer câteva ore şi poate fi inhalat

Particulele de coronavirus se pare că persistă în aer în spaţiile aglomerate şi în camerele neaerisilte sau neventilate, reiese dintr-un nou studiu, potrivit Bloomberg. 
 
În două spitale din Wuhan, China, cercetătorii au descoperit particule de coronavirus în aerul din toalete, în zonele aglomerate şi în spaţiile în care se dezechipau medicii. 
 
Studiul, ce a fost publicat recent în Nature Research, nu a stabilit însă dacă aceste particule cauzează infecţii. 
 
Problema răspândirii virusului prin aer este îndelung dezbătură. Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut public un studiu efectuat pe 75.000 de bolnavi. Niciunul dintre aceştia nu se îmbolnăvise de COVID-19 pe calea aerului. Însă, dat fiind că există 3 milioane de oameni care s-au îmbolnăvit, se pune problema acum anume se transmite acesta. 
 
Oamenii pot răspândi virusul prin tuse sau atunci când vorbesc. Picăturile mai mari de salivă ajung pe pământ înainte de a se evapora, air suprafeţele pe care cad pot fi sursă de infecţie. Picăturile mai mici, denumite aerosoli, pot rezista în aer timp de ore. 
 
Cercetătorii din Wuhan au indentificat aerosoli ce conţin particule de coronavirus în supermarket, zone rezidenţiale, precum şi în zonele aglomerate, inclusiv într-o clădire ce era amplasată lângă un spital. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici