Boc asigură că Guvernul va discuta simplificarea în continuare a condiţiilor pentru ajutoare de stat

Guvernul va analiza posibilitatea reducerii în continuare a limitelor de investiţii şi locuri de muncă nou-create impuse firmelor pentru acordarea ajutoarelor de stat, după decizia recentă de diminuare a acestor plafoane, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

15 afișări
Imaginea articolului Boc asigură că Guvernul va discuta simplificarea în continuare a condiţiilor pentru ajutoare de stat

Boc asigură că Guvernul va discuta simplificarea în continuare a condiţiilor pentru ajutoare de stat (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

"Împreună cu Ministerul Economiei, vom discuta la Guvern posibilitatea de a reduce în continuare aceste praguri", a spus Boc, prezent la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din România 2010".

În urmă cu trei săptămâni, Guvernul a redus limitele de investiţii şi locuri de muncă nou-create impuse firmelor pentru acordarea ajutoarelor de stat, la o investiţie minimă obligatorie de 10 milioane euro, faţă de 30 milioane euro în prezent, şi la cel puţin 100 locuri muncă înfiinţate, de la minimum 300 locuri de muncă.

Premierul i-a mai asigurat pe oamenii de afaceri prezenţi la eveniment că Executivul va continua şi procesul de reducere a numărului de taxe parafiscale.

El a reluat totodată ideea conform căreia ieşirea României din recesiune este mai dificilă decât în alte state deoarece nu s-a înţeles că nivelul de creştere economică înregistrat după aderarea la UE, prin intrări masive de capital străin, era unul "conjunctural", iar veniturile astfel obţinute la buget nu au fost utilizate pentru investţii şi locuri de muncă, în interesul general al ţării, ci pentru consum prin majorări de salarii, pensii şi ajutoare sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici