Boc cere miniştrilor să "intensifice" dialogul social la nivel local şi central

Premierul Emil Boc a cerut ministrului de Interne, Traian Igaş, să îi prezinte un grafic al consultărilor pe care prefecturile le vor avea cu partenerii sociali din teritoriu, la nivelul grupurilor de dialog social, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

180 afișări
Imaginea articolului Boc cere miniştrilor să "intensifice" dialogul social la nivel local şi central

Boc cere miniştrilor să "intensifice" dialogul social la nivel local şi central (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Premierul a solicitat şi miniştrilor să "intensifice" dialogul social prin intermediul comisiilor constituite la nivelul ministerelor, a mai arătat purtătorul de cuvânt.

Concluziile acestor discuţii trebuie prezentate periodic premierului.

Solicitările au fost formulate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Într-o declaraţie publică susţinută, luni, la Palatul Victoria, în contextelor protestelor din mai multe oraşe, premierul Emil Boc a arătat că dialogul este soluţia pentru rezolvarea problemelor populaţiei, precizând că a solicitat "intensificarea" discuţiilor pe toate palierele, atât la nivel local, prin comisiile de dialog social din prefecturi, cât şi la nivel guvernamental, prin intermediul consiliului tripartit (din care fac parte şi reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor-n.r.) şi al organizaţiilor neguvernamentale.

Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social s-a reunit marţi, în prezenţa premierului, dar confederaţiile sindicale şi majoritatea patronatelor au refuzat să participe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici