Boc cere prefecţilor să impună restricţii de circulaţie, dacă sunt obligaţi de condiţiile meteo

Premierul Emil Boc a cerut prefecţilor să asigure sprijin logistic persoanelor blocate în trafic şi să impună restricţii de circulaţie, dacă situaţia meteorologică obligă la o astfel de măsură restrictivă.

179 afișări
Imaginea articolului Boc cere prefecţilor să impună restricţii de circulaţie, dacă sunt obligaţi de condiţiile meteo

Boc cere prefecţilor să impună restricţii de circulaţie, dacă sunt obligaţi de condiţiile meteo (Imagine: Razvan Chirtia/Mediafax Foto)

El a mai solicitat prefecţilor, într-o videoconferinţă organizată la Guvern, să asigure alimente de strictă necesitate şi apă potabilă, spaţii pentru persoane aflate temporar în dificultate şi asistenţă medicală de urgenţă, precum şi să colaboreze cu toate forţele de intervenţie, inclusiv din judeţele limitrofe.

"Dacă este nevoie, dispuneţi şi restricţii de circulaţie şi informaţi măcar concomitent oamenii, să ştie dacă mai urmează sau nu un traseu", a spus Boc prefecţilor.

Premierul a arătat totodată că şi primarii sunt obligaţi să dispună astfel de măsuri.

Capitala şi 17 judeţe din estul şi sudul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol până joi seara.

Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş, unde va fi viscol, vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici