Boc: Fac un apel la primarii din toată ţara - Atenţie, vine gerul

Premierul Emil Boc a făcut apel la primarii din toată ţara să acorde atenţie sporită fenomenelor meteo şi să se pregătească cu locaţii corespunzătoare pentru persoanele fără adăpost.

1220 afișări
Imaginea articolului Boc: Fac un apel la primarii din toată ţara - Atenţie, vine gerul

Boc: Fac un apel la primarii din toată ţara - Atenţie, vine gerul (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Fac un apel şi la primari: vine gerul, mare atenţie la persoanele singure sau fără adăpost, să se pregătească cu locaţii corespunzătoare. Deci, atenţie domnilor primari din toată ţara", a adăugat Boc.

Potrivit ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale intervine la acest moment cu 1.081 utilaje, fiind însă nevoie şi de sprijinul Ministerului Apărării.

"Problema majoră cu care ne-am confruntat este legată de faptul că pe carosabil avem foarte multe tiruri care au deraiat, motiv pentru care traficul s-a blocat şi zeci de cetăţeni stau în autoturisme, microbuze, autobuze, aşteptând deblocarea acestora", a spus Boagiu.

Ea arătat că aceste tiruri vor fi deblocate cu ajutorul armatei, precizând că în operaţiunile de deszăpezire sunt implicate şi firmele cu care ministerul a încheiat contracte în acest sens. Ministrul a adăugat însă că aceste contracte sunt realizate astfel încât să asigure deszăpezirea drumurilor naţionale "în condiţii normale de iarnă", România fiind în prezent într-o situaţie excepţională.

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a precizat la rândul său că a transmis un ordin către toate unităţile militare din ţară pentru a sprijini autorităţile locale în operaţiunile de deszăpezire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici