Boc: Guvernul va menţine dialogul cu populaţia, dar nu poate promite creşteri de salarii şi pensii

Guvernul va menţine dialogul cu populaţia, dar nu poate promite creşteri de salarii şi pensii peste noapte, având de optat între colapsul economic al ţării şi măsuri dure de reformă care pot aduce beneficii pe termen mediu şi lung, a declarat marţi premierul Emil Boc.

386 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va menţine dialogul cu populaţia, dar nu poate promite creşteri de salarii şi pensii

Emil Boc (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Credeţi că eu şi colegii mei nu ştim cât de greu o duc mulţi oameni în această ţară, credeţi că nu ştiu ce impact a avut măsura de a reduce salariile ? Ştim că aproximativ 200.000 bugetari şi-au pierdut slujbele în aceşti ani. Nu am dorit acest lucru, dar era nevoie oare de redimensionarea aparatului de lucru în sistemul bugetar ? Era nevoie. Oamenii au toate motivele să fie nemulţumiţi şi îi înţeleg, dar nu aveam alternativă decât colapsul pe de-o parte, să scufundăm economia şi ţara, sau să luăm nişte măsuri mai neplăcute, dar care pe termen mediu şi lung ne pot aduce ce aşteaptă toţi românii", a spus Boc.

El a arătat că Ministerul Muncii va avea noi discuţii cu organizaţiile sindicale, pentru a explica anumite lucruri care nu au fost "suficient de bine explicate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici