Boc: Legea salarizării unitare trebuie finalizată, fără ea nu poate fi făcut bugetul

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că legea salarizării unitare trebuie finalizată deoarece fără ea nu poate fi întocmit bugetul, principiul pe care se merge fiind ca cei care au pierdut 25% din salariu să recupereze o parte în 2011.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea salarizării unitare trebuie finalizată, fără ea nu poate fi făcut bugetul

Boc: Legea salarizării unitare trebuie finalizată, fără ea nu poate fi făcut bugetul (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Emil Boc a precizat, la Ministerul Muncii, unde s-a întâlnit cu sindicaliştii, că a fost doar o nouă discuţie privind salariul minim pe economie, dar că negocierile vor continua. El a subliniat că discuţiile s-au axat în principal pe legea salarizării unitare deoarece Guvernul, în septembrie, va promova legea în Parlament şi va stabili salariul minim pe 2011.

"Avem nevoie de această lege pentru că fără lege nu putem face bugetul pe anul viitor", a declarat premierul.

El a spus că principiul de bază pe care se merge este că cei care au pierdut la salarii prin diminuarea cu 25% vor recupera o parte în 2011.

"De aici începe discuţia", a precizat Emil Boc.

Premierul a spus că vineri va avea loc o întâlnire cu patronatele.

O întâlnire pe aceste teme a avut loc şi vineri, la Palatul Victoria, la discuţii participând şi premierul Emil Boc.

Atunci, sindicaliştii au spus că luni vor primi din partea Guvernului proiectul noii Legi a salarizării, urmând să aibă loc discuţii între cele două părţi pentru analizarea acestuia.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitri Costin, a declarat, vineri, la finalul discuţiilor cu premierul, care au avut loc la Palatul Victoria, că Legea 330 "va deveni istorie, în septembrie va fi înlocuită".

Costin a menţionat că salariile de referinţă din această nouă lege a salarizării nu vor mai fi cele din 2009, ci actualele salarii, adică cele diminuate cu 25 la sută.

Liderul BNS a mai spus că premierul a discutat cu sindicaliştii despre posibile majorări salariale cu 10-15 la sută, în 2011, mai mult pentru cei cu venituri mici, precizând că, în prezent, o treime din populaţia activă, respectiv 1,5 milioane de angajaţi, primeşte salariul minim pe economie.

Costin a subliniat faptul că în fiecare an va fi dată o lege specială care va stabili nivelul de salarizare, ţinându-se totodată cont de Legea bugetului din anul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici