Boc: Nu există o intenţie clară de a majora salariul minim

Guvernul va discuta, săptămâna viitoare, principiile Legii privind salarizarea unitară în sectorul bugetar, a anunţat premierul Emil Boc, precizând totodată că în prezent nu există o intenţie clară de a majora salariul minim pe economie, începând cu luna iulie.

13 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu există o intenţie clară de a majora salariul minim

Boc: Nu există o intenţie clară de a majora salariul minim

Guvernul s-a angajat la negocierile cu FMI să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice şi până la finele anului legea privind sistemul public de pensii, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

Liderii sindicali anunţau, la sfârşitul lunii ianuarie, că prin legea de salarizare unitară vor fi majorate veniturilor bugetarilor cu salarii mici şi îngheţate salariile mari, astfel încât, într-un interval de patru-şase ani, să fie redus decalajul dintre salariul minim şi cel maxim, de la un raport de 1-50 la 1-15.

Ei apreciau atunci că proiectul legii salarizării unice în sistemul bugetar ar putea fi elaborat în maximum trei luni, iar întregul proces de aplicare ar putea fi finalizat în patru-şase ani.

Confederaţiile sindicale solicitau ca legea unică de salarizare să prevadă ca salariul de încadrare în sectorul bugetar să reprezinte cel puţin 80 la sută din ponderea venitului salarial, în timp ce adaosurile la salariu să nu depăşească un procent de 20 la sută din acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici