Boc: Obiectivul este ca în 2012 să ajungem la o rată de cel puţin 20% absorbţie a fondurilor europene

Premierul Emil Boc a declarat joi, la Arad, că obiectivul Guvernului este ca anul viitor România să ajungă la o rată de absorbţie a fondurilor europene de cel puţin 20 la sută, pentru că aceşti bani vor ajuta creşterea economică, "oricum diminuată ca urmare a turbulenţelor din Europa".

97 afișări
Imaginea articolului Boc: Obiectivul este ca în 2012 să ajungem la o rată de cel puţin 20% absorbţie a fondurilor europene

Boc: Obiectivul este ca în 2012 să ajungem la o rată de cel puţin 20% absorbţie a fondurilor europene (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, la Arad, unde a participat la deschiderea şantierelor Autostrăzii Nădlac-Arad, că o prioritate a Guvernului rămâne absorbţia fondurilor europene, pentru că "aceşti bani ajută economia românească şi economia locală".

"Contăm mult în 2012 pe bani europeni în prognoza de creştere economică. Vedeţi că în Europa şi în lume lucrurile nu arată roz şi avem nevoie de cât mai mulţi bani de investiţii", a declarat Boc.

Premierul a spus că obiectivul este ca anul viitor să se ajungă la o rată de absorbţie "de cel puţin 20 la sută a fondurilor europene".

"Când spun 20 la sută, mă refer la bani deja rambursaţi de la Uniunea Europeană, pentru că în privinţa banilor pe care îi plătim, dar după care merg facturile la UE vor fi mai mulţi, dar care să fie deja rambursaţi, anul viitor să avem peste 20 la sută şi să putem asigura o creştere economică, oricum diminuată ca urmare a turbulenţelor care au loc în Uniunea Europeană", a declarat premierul.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara, în urmă cu o săptămână, la conferinţa "MEDIAFAX Talks about European Funds", că printre obiectivele pe care şi le-a fixat figurează atingerea unei rate de absorbţie a fondurilor europene de minimum 20%.

El preciza că România a cheltuit până în prezent în cadrul politicii de coeziune circa 716 milioane de euro, echivalentul unei rate de absorbţie de 3,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici