Boc spune că nu a discutat cu Cseke despre o eventuală demisie a acestuia din postul de ministru

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că nu a primit niciun act de demisie din partea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, şi că nici nu a discutat cu acesta despre o eventuală retragere a sa din Guvern

16 afișări
Imaginea articolului Boc spune că nu a discutat cu Cseke despre o eventuală demisie a acestuia din postul de ministru

Boc spune că nu a discutat cu Cseke despre o eventuală demisie a acestuia din postul de ministru (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat de presă dacă membrii PDL au cerut demisia ministrului Sănătăţii, premierul a răspuns de asemenea negativ.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că s-a gândit anterior să demisioneze din funcţie în urma accidentului de la maternitatea Giuleşti, din cauza "responsabilităţii morale", dar că nu a recurs la acest gest, în condiţiile în care acest spital nu este subordonat ministerului.

Întrebat de jurnalişti când s-a gândit să demisioneze, ministrul a răspuns "nu astăzi" (miercuri-n.r.), adăugând că demisiile ar trebui cerute în altă parte.

Cseke a explicat că maternitatea Giuleşti nu se află în subordinea sa din punct de vedere administrativ, ci în gestiunea Primăriei Generale a Capitalei, şi că ministerul şi-a respectat atribuţiile în ceea ce priveşte asigurarea dotării cu medicamente şi materiale sanitare.

El a precizat totodată că nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei şi că maternitatea Giuleşti va rămâne închisă pe întreaga perioadă de derulare a anchetei.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind explozia de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici