Boc: Vrem modificarea legislaţiei de reabilitare termică, administraţiile să ia împrumuturi bancare

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău, că se intenţionează modificarea legislaţiei pentru programul de reabilitare termică a blocurilor, astfel încât administraţiile locale să poată face împrumuturi bancare pentru asigurarea cofinanţării.

21 afișări
Imaginea articolului Boc: Vrem modificarea legislaţiei de reabilitare termică, administraţiile să ia împrumuturi bancare

Boc: Vrem modificarea legislaţiei de reabilitare termică, administraţiile să ia împrumuturi bancare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Programul de reabilitare termică va fi continuat în acest an şi vrem modificarea legislaţiei, astfel încât administraţiile locale să poată lua împrumuturi bancare pentru cofinanţare. De asemenea, aceste lucrări vor fi declarate de utilitate publică, pentru facilitarea programului", a declarat Boc.

El a apreciat că programul decurge bine la nivel naţional şi a dat ca exemplu pozitiv municipiul Cluj-Napoca, unde Primăria şi-a pregătit din timp asigurarea cofinanţării.

"Este un model ok pentru programul de reabilitare termică, pentru că şi-a căutat din timp cofinanţare. În schimb, Primăria Zalău nu a trimis decât foarte târziu solicitările de finanţare şi de aceea le cerem să se grăbească", a spus Boc.

Premierul a menţionat că sunt judeţe unde numărul cererilor depăşeşte posibilitatea de finanţare, dar în acest program funcţionează principiul "primul venit, primul servit".

Emil Boc a adăugat că pentru a soluţiona cererile numeroase se vor face transferuri de fonduri de la administraţiile locale care nu dovedesc rapiditate în respectarea normelor spre cele care sunt mai eficiente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici