Boloş, la Bruxelles: Salvăm proiecte de investiţii de 10 miliarde de euro

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, aflat într-o vizită la Bruxelles, a anunţat că a agreat cu Comisia Europeană cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanţare din fonduri europene 2021-2027.

584 afișări
Imaginea articolului Boloş, la Bruxelles: Salvăm proiecte de investiţii de 10 miliarde de euro

Boloş, la Bruxelles: Salvăm proiecte de investiţii de 10 miliarde de euro

„Am agreat astăzi cu Comisia Europeană cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanţare din fonduri europene 2021-2027, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României un OUG în acest sens”, a scris luni seara pe Facebook Marcel Boloş.

Acesta spune că în acest fel multe proiecte nu vor fi blocate.

„Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Piteşti), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală şi judeţeană de transport, proiectele de investiţii în domeniul mobilităţii urbane, dar şi proiectele din domeniul investiţiilor în sănătate şi infrastructura educaţională. Beneficiarii publici vor avea asigurat, prin grija noastră, cadrul de programare necesar, lucru care o să fie operaţionalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027. Deci nu vom întrerupe fluxurile financiare şi decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziţie de la o perioadă de programare la alta”, a adăugat ministrul.

O delegaţie a MIPE, condusă de ministrul Marcel Boloş, efectuează în perioada 15-18 mai o vizită de lucru la Bruxelles şi Luxemburg. Scopul deplasării este consultarea experţilor Executivului European în vederea atingerii potenţialului maxim pentru oportunităţile de investiţii pe care România le are prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, avansarea discuţiilor pentru modificarea PNRR şi a discuţiilor necesare pentru închiderea Programelor aferente Politicii de Coeziune 2014-2020 fără să fie periclitate investiţiile strategice naţionale, a transmis ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici