Borbely: Tăierile ilegale din fondul forestier şi balastierele care lucrează ilegal vor fi stopate

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, susţine că în perioada următoare vor fi luate măsuri pentru stoparea tăierilor ilegale din fondul forestier şi că se vor desfăşura controale drastice la balastierele de pe râuri, pentru a fi sancţionate cele care funcţionează în ilegalitate.

69 afișări
Imaginea articolului Borbely: Tăierile ilegale din fondul forestier şi balastierele care lucrează ilegal vor fi stopate

Borbely: Tăierile ilegale din fondul forestier şi balastierele care lucrează ilegal vor fi stopate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Laszlo Borbely a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău, că abuzurile care se fac în fondul forestier nu mai pot fi tolerate, pentru stoparea lor fiind întocmit un plan de măsuri care va fi făcut public săptămâna viitoare.

"Trebuie să punem piciorul în prag şi să luăm măsuri în perioada următoare în privinţa tăierilor ilegale din fondul forestier, pentru că nu mai putem tolera situaţia actuală. Pe lângă aceasta, vor fi demarate controale drastice şi la balastierele de pe râuri. Am făcut un prim control şi nu sunt mulţumit de ce am găsit. Există balastiere care funcţionează ilegal sau care exploatează mult mai mult decât prevăd autorizaţiile pe care le-au obţinut, lucru ce nu poate fi permis", a declarat Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, din cauza balastierelor care nu respectă normele de funcţionare există numeroase zone în ţară unde malurile cursurilor de apă "sunt dezastru", lucru care atrage după sine producerea de inundaţii, în timpul ploilor abundente.

Borbely a spus că, săptămâna viitoare, va fi făcută publică şi lista balastierelor care funcţionează ilegal sau care nu respectă normele care le-au fost impuse.

Ministrul Mediului şi Pădurilor s-a aflat, duminică, în Sălaj, într-o vizită care a inclus o întâlnire cu reprezentanţii Prefecturii, ai Primăriei Zalău şi cu directorii instituţiilor deconcentrate pe care le ministerul le are în subordine. După întâlnirea respectivă, desfăşurată la Zalău, Laszlo Borbely a luat parte la Festivalul Green Fest, organizat de Primăria Pericei, care are drept scop încurajarea tinerilor să protejeze mediul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici