Botoşani: Trei persoane reţinute într-un dosar care vizează un grup ce întocmea în fals poliţe RCA

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii făcute luni dimineaţa de poliţiştii din Botoşani. Ancheta vizează un grup care ar fi întocmit în fals poliţe RCA.

308 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Trei persoane reţinute într-un dosar care vizează un grup ce întocmea în fals poliţe RCA

Botoşani: Trei persoane reţinute într-un dosar care vizează un grup ce întocmea în fals poliţe RCA

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut, luni, pentru 24 de ore trei persoane cu vârste cuprinse între 33 şi 51 de ani, din municipiul Botoşani, bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, sub diferite forme de participaţie.

Luni dimineaţa, au fost făcute opt percheziţii domiciliare la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din municipiul Botoşani şi comuna Cristeşti, cu activitate în domeniul transportului public de persoane şi colete.

De asemenea, au fost percheziţionate 127 de autovehicule folosite în activitatea agenţilor economici.

La locaţiile vizate, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente şi diferite medii de stocare a datelor, care prezintă interes în cauză.

În cadrul dosarului penal sunt vizate 11 persoane, 9 dintre acestea fiind duse la poliţie, iar faţă de 3 persoane a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Confrom poliţiştilor, din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi întocmit în fals poliţe de asigurare obligatorie RCA ale autovehiculelor aparţinând societăţilor comerciale, pentru a fi prezentate poliţiştilor în eventualitatea unui control, de către conducătorii auto care efectuau transport de persoane pe drumurile naţionale, pentru societăţile comerciale respective.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici