Brăila: Doi bărbaţi acuzaţi că au înşelat mai mulţi bătrâni prin metoda "accidentul", arestaţi

Doi bărbaţi din Brăila au fost arestaţi, iar un tânăr de 17 ani este cercetat în libertate, fiind acuzaţi că timp de o lună au înşelat mai mulţi bătrâni prin metoda "accidentul", prejudiciul în acest caz fiind de aproximativ 50.000 de lei.

219 afișări
Imaginea articolului Brăila: Doi bărbaţi acuzaţi că au înşelat mai mulţi bătrâni prin metoda "accidentul", arestaţi

Brăila: Doi bărbaţi acuzaţi că au înşelat mai mulţi bătrâni prin metoda "accidentul", arestaţi (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Jenel Şogor, în ultima lună, mai mulţi bătrâni au reclamat că au fost înşelaţi de persoane care îi sunau şi le cereau sume mari de bani pe motiv că o rudă de-a lor a fost implicată într-un accident rutier şi are nevoie de bani.

În urma sesizărilor, poliţiştii au reuşit să destructureze o grupare infracţională formată din trei brăileni, între care şi tânăr de 17 ani.

"Judiciariştii au stabilit că, în perioada 8 ianuarie- 5 februarie 2015, unul dintre membrii grupării ar fi înşelat cinci persoane cu vârste cuprinse între 73 şi 83 de ani, contactându-le telefonic şi afirmând că este fiul lor, care ar fi comis un accident rutier cu victime şi, pentru a scăpa de rigorile legii, ar fi trebuit să plătească despăgubiri familiilor presupusei victime. Persoana care mergea să primească banii ar fi fost «avocatul din oficiu», identificat ca fiind un tânăr de 17 ani, iar al treilea îi transporta pe cei doi cu autoturismul”, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Brăila, Jenel Şogor.

Conform sursei citate, cele cinci persoane, patru din mediul rural şi una din municipiul Buzău, au fost înşelate cu sume cuprinse între 4.700 şi 14.000 de lei, prejudiciul total fiind de 43.300 de lei şi 600 de euro.

Doi dintre membrii grupării au fost iniţial reţinuţi pe bază de ordonanţă, apoi au fost prezentaţi Judecăriei Brăila, care a decis ca unul dintre aceştia să fie arestat preventiv, iar celălalt arestat la domiciliu. În cazul tânărului de 17 ani, oamenii legii au decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici