Braşov: Control la un sex-shop după ce mai mulţi tineri apar într-un filmuleţ cumpărând pliculeţe - VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică Braşov va face controale la un sex-shop din oraş după ce mai mulţi tineri apar într-un filmuleţ când cumpără pliculeţe de la magazinul respectiv, reprezentanţii BCCO spunând însă că nu vor face verificări întrucât instituţia se ocupă "de droguri, nu de etnobotanice".

1303 afișări
Imaginea articolului Braşov: Control la un sex-shop după ce mai mulţi tineri apar într-un filmuleţ cumpărând pliculeţe - VIDEO

Braşov: Control la un sex-shop după ce mai mulţi tineri apar într-un filmuleţ cumpărând pliculeţe

Jurnaliştii braşoveni şi Poliţia Braşov au primit, în noaptea de luni spre marţi, un filmuleţ, înregistrat în 11 februarie, în care apar, în decurs de aproape 15 minute, pe rând, circa 20 de tineri care cumpără nişte pliculeţe de la geamul unui sex-shop de pe Strada Lungă din municipiu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi cei ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Braşov au spus că se vor autosesiza şi vor declanşa controale la magazinul respectiv.

"Acum că am fost sesizaţi cu privire la acest caz, vom demara un control. Astăzi (marţi - n.r), la ora 14.00, mă voi duce la Prefectură să solicit să se realizeze o echipă de control pentru că noi nu putem merge singuri. Trebuie să fie convocate şi celelalte instituţii abilitate, Inspectoratul de Poliţie şi Comisariatul de Protecţia Consumatorului. În primul rând se va realiza un control şi apoi vom preleva probe pentru analize", a spus dr. Alexandru Bălescu, directorul DSP Braşov.

La rândul său, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Braşov, Gabriel Florescu, a declarat că ştie despre filmuleţ, însă nu va face niciun control la magazinul respectiv pentru că "nu se ştie dacă în pliculeţe erau etnobotanice".

"Acele produse despre care se face vorbire, nu am cum să ştiu dacă sunt etnobotanice sau sunt produse de sex-shop. Ce control să fac? N-am să fac niciun control! Eu mă ocup de droguri, nu de etnobotanice. Mergeţi dumneavoastră să ridicaţi produsele. Demonstraţi dumneavoastră că etnobotanicele sunt droguri şi apoi mă duc şi fac control şi ridic produsele de acolo. Eu pot fi trimis în judecată dacă mă duc să ridic aşa produse de la sex shop. Oricine poate să posteze filmuleţe pe internet. Noi nu putem să mergem să facem control aşa oricum. Noi facem verificări pe perioade de trei - şase luni. Nu mă duc cu capul în gard! Să ridic ce?", a spus Florescu.

Comercializarea produselor etnobotanice este interzisă conform Legii 194/2011, în cursul anului trecut fiind închise toate magazinle care comercializau astfel de produse halucinogene din Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici