Pană majoră de curent şi apă curentă în Bucureşti. Ce spun Transelectrica şi Primăria Capitalei

  • PMB a anunţat că, din cauza avariei Transelectrica în Bucureşti, temporar, nu a mai fost posibilă livrarea apei curente
  • Mai multe servicii publice, respectiv semaforizarea şi transportul în comun din Capitală au fost afectate, a mai comunicat PMB
  • Manevrele de realimentare au fost finalizate în aproximativ 60 de minute.
2367 afișări
Imaginea articolului Pană majoră de curent şi apă curentă în Bucureşti. Ce spun Transelectrica şi Primăria Capitalei

Bucureştenii rămân în continuare fără apă caldă

UPDATE 17:00
 
Mai multe sectoare au fost afectate de pana de curent.
 
Compania spune că a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactã a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul.
 
Manevrele de realimentare au fost finalizate în aproximativ 60 de minute.
 
În jurul orei 13, s-a oprit curentul în zona de vest şi centrală a Bucureştiului, dar şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu.
 
“În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, au transmis, într-un comunicat, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.
 
Incidentul nu a apărut în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia. Potrivit surselor MEDIAFAX, problemele de alimentare cu energie electrică ar fi fost cauzate de o avarie în reţeaua Transelectrica (TEL), compania naţională de transport al energiei electrice. 
 

Poziţia companiei de distribuţie 

 
„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrala a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu”, au transmis reprezentanţii companiei de distribuţie a energiei electrice.
 
În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. 
 
------------------------

Avaria de curent electric, care a afectat mai multe sectoare din Capitală, inclusiv sediul Guvernului, s-a produs în timpul realizării lucrãrilor de retehnologizare, anunţă, vineri, Transelectrica.

 
„Astãzi (vineri -n.red.), la ora 12.47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul Bucureşti. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactã a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul”, anunţă sursa citată.
 
Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului şi au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.
 
„Menţionãm faptul cã Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi cã prin investiţia realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi”, mai spune Transelectrica.
 
Locuitorii din mai multe sectoare din Bucureşti au rămas fără curent electric, motiv pentru care a fost întreruptă şi alimentarea cu apă, vineri, la prânz. Oficialii E-Distribuţie Muntenia spun că de vină este un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice.
 
Locuitorii din mai multe sectoare din Capitală au rămas, vineri, fără curent electric.
 
Inclusiv Palatul Victoria a fost afectat de avarie.
 
„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu. În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, au transmis, vineri, reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia.
 
Conform Apa Nova, furnizarea de apă a fost afectată de această avarie de la sistemul de transport al energiei electrice.
 
„Echipele operaţionale Apa Nova au intervenit de urgenta astăzi, 07.08.2020, în jurul orei 12:50, după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din sectorul 6 au rămas fără energie electrică din cauza unei căderi de tensiune apărută la Staţia 110 KV ENEL. Ca urmare a lipsei de alimentare cu energie, staţiile de pompare au fost oprite parţial sau integral în sectorul 6, dar au fost afectate şi zone din sectoarele 1, 2 şi 5, pentru aproximativ 30 minute”, potrivit Apa Nova.
 
De asemenea, transportul în comun a fost blocat. RATB a anunţat că mijloacele de transport care merg pe liniile 8, 11, 25, 35 şi 44 nu au mai circulat.
 
Potrivit oficialilor Metrorex, circulaţia metroului nu a fost afectată de această problemă.
 
„După o pană de curent care a avut loc la nivelul Capitalei, pe magistralele 1, 3 şi 4 a intrat în funcţiune iluminatul de siguranţă. Circulaţia trenurilor nu este afectată”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

PMB: Din cauza avariei Transelectrica, în Bucureşti, temporar, nu se poate livra apă curentă

PMB anunţă că, din cauza avariei Transelectrica în Bucureşti, temporar, nu se poate livra apă curentă şi că mai multe servicii publice, respectiv semaforizarea şi transportul în comun din Capitală au fost afectate.
 
„În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunţă că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate. Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde”, se arată într-un comunicat de presă al PMB.
 
Potrivit sursei citate, în prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore.
 
De asemenea, Primăria Capitalei arată şi că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 şi 6.
 
„Timp de 40 de minute semafoarele din aceste zone au fost afectate, iar în prezent acestea funcţionează în condiţii normale. Caracteristicile tehnice ale acestora permit repornirea automată o dată cu remedierea avariei. Programul de circulaţie al vehiculelor STB SA a fost şi el afectat de avaria electrică, pe de o parte prin căderea tensiunii pe liniile de tramvai şi de troleibuz, iar pe de altă parte din cauza congestionării traficului general, în urma opririi funcţionării semafoarelor”, se mai menţionează în comunicat.
 
Astfel, timp de 40 de minute, de la ora 13:05-13:45 in sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd.Ghencea, Str. Brasov, Bd. Preciziei, Bd. Virtutii, Bd. Uverturii, Bd. Timisoara, Bd. Vasile Milea, Sos. Grozavesti, Calea Giulesti, Bd.Constructorilor. Din aceasta cauză, de la ora 13:05-13:15 (10 minute) o parte din tramvaiele liniilor 8, 25, 35, au staţionat fără tensiune. De la ora 13:10-13:45 (35 minute) o parte din tramviele liniilor 11 şi 44, au staţionat pe Calea Giuleşti, unele tramvaie fiind întoarse la Gara Basarab.
 
„Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăţi în circulaţie, însă prin eforturile angajaţilor STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri faţă de programul de circulaţie”, conchide PMB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici