Bucureşti, capitala accidentelor rutiere. În nouă luni: 316 accidente grave, 27 de persoane decedate

În perioada 1 ianuarie -30 septembrie, în muncipiul Bucureşti s-au înregistrat 316 accidente rutiere grave în urma cărora 27 de persoane au decedat, 295 au fost rănite grav şi 45 rănite uşor, anunţă Poliţia Capitalei.

298 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, capitala accidentelor rutiere. În nouă luni: 316 accidente grave, 27 de persoane decedate

Bucureşti, capitala accidentelor rutiere. În nouă luni: 316 accidente grave, 27 de persoane decedate

Viteza neadaptată la condiţiile de drum a reprezentat principala cauza generatoare, fiind înregistrate 67 de accidente rutiere grave.

În noaptea de 29 sper 30 octombrie, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe sectoarele de drum din municipiul Bucureşti cu risc rutier sporit în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie cu consecinţe grave produse pe fondul încălcării regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de aproximativ de 85.000 lei şi au fost reţinute 35 de permise de conducere.

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 101 km/h, pe un sector de drum unde limita era de 50 de km/h. De asemenea, în urma testării cu aparatul alcooltest a persoanei în cauză a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condusă la sediul INML în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art.336 alin. 1 din Codul Penal.

Un bărbat în vârstă de 45 ani a condus un autovehicul pe Podul Basarab şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 150 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 km/h. Conducatorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Un tânăr în vârstă de 18 de ani a condus un autovehicul pe Splaiul Unirii şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 145 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, a condus un autovehicul pe şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteaza de 135 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici