Bucureşti, cel mai accesibil oraş din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

Bucureştiul este cel mai accesibil oraş din Europa pentru persoanele imobilizate în scaune cu rotile, arată un clasament realizat de motorul de căutări HomeToGo, care a analizat peste 17 milioane de proprietăţi listate pe site-uri precum Airbnb sau Booking.com.

1406 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, cel mai accesibil oraş din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

Bucureşti, cel mai accesibil oraş din Europa pentru persoanele în scaune cu rotile

Raportul „Cele mai prietenoase oraşe cu persoanele în scaun cu rotile din Europa” arată care sunt destinaţiile europene cele mai potrivite pentru a găzdui persoanele cu dizabilităţi.

Studiul s-ar putea dovedi a fi foarte util pentru persoanele cu nevoi speciale de mobilitate care vor să îşi stabilească următoarele destinaţii de vacanţă.

Printre elementele care s-au luat în considerare la întocmirea clasamentului sunt scările din apartamente, dimensiunea camerelor, lăţimea coridoarelor şi prezenţa rampelor de acces în imobile.

Pentru studiu, platforma HomeToGo a folosit o baza de date cu peste 17 milioane de proprietăţi puse pe piaţă în Europa de marii furnizori de spaţii de închiriat, inclusiv Airbnb şi Booking.com. În studiu au fost incluse doar oraşele cu peste 500.000 de locuitori.

Bucureştiul a obţinut cel mai mare scor general. 11,4% dintre proprietăţile listate fiind accesibile pentru scaunele cu rotile.

Sofia şi Sarajevo ocupă poziţiile doi şi trei cu scoruri de 10,41% respectiv 10,20%.

La coada clasamentului se află Copenhaga. Capitala Danemarcei a obţinut un scor de 3,25%, în timp ce media europeană este de 7,7%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici