Bucureşti: Elevii, studenţii şi cadrele didactice intră de miercuri în vacanţa de summit-ul NATO

Elevii, studenţii şi cadrele didactice din toate unităţile din învăţământul preuniversitar şi universităţile din Bucureşti intră, de miercuri, în vacanţa acordată ca urmare a măsurilor speciale de securitate impuse de organizarea summit-ului NATO, care va avea loc în Capitală, între 2 şi 4 aprilie.

11 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Elevii, studenţii şi cadrele didactice intră de miercuri în vacanţa de summit-ul NATO

Bucureşti: Elevii, studenţii şi cadrele didactice intră de miercuri în vacanţa de summit-ul NATO

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a hotărât că toţi elevii, studenţii şi profesorii din Bucureşti vor beneficia de zile libere pe toată perioada summit-ului NATO, respectiv pe 2, 3 şi 4 aprilie.

Într-o notă trimisă de MECT Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) în 19 martie se preciza că "toate unităţile de învăţământ din Capitală îsi vor întrerupe total activitatea didactică şi extraşcolară".

Unităţile de învăţământ preuniversitar, cât şi cele de învăţământ superior, vor recupera zilele libere, conform calendarului stabilit de fiecare instituţie în parte. În cazul unităţilor de învăţământ preuniversitar, calendarul de recuperare a orelor se va face cu aprobarea ISMB, care are datoria de a monitoriza aplicarea acestuia.

În Bucureşti, există aproximativ 240.000 de elevi în cele 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar (grădiniţe, gimnazii, licee şi şcoli profesionale), aproape 18.000 de profesori şi 3.000 de cadre auxiliare care vor beneficia de mini-vacanţa prilejuită de summit-ul NATO. De asemenea, în Capitală există peste 153.000 de studenţi în universităţile de stat, potrivit datelor oficiale, peste 155.000 de studenţi în instituţii private şi 11.000 de cadre didactice universitare.

Vor avea liber, doar pe 2 aprilie, şi elevii care învaţă în unităţile şcolare din judeţul Constanţa, aflate de-a lungul traseului urmat de coloana oficială a preşedintelui SUA, George W. Bush, cu ocazia întâlnirii de la Neptun cu preşedintele Traian Băsescu.

Decizia de a acorda zile libere elevilor, studenţilor şi profesorilor vine ca urmare a măsurilor speciale de securitate impuse de organizarea summit-ul NATO de la Bucureşti, cel mai mare eveniment organizat vreodată în România, dar şi cea mai mare reuniune la nivel înalt din istoria Alianţei.

Organizatorii au implus restricţii de circulaţie în Capitală, dar şi în judeţele Constanţa şi Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici