BUCUREŞTI. Piaţa de Flori din Sectorul 5 al Capitalei, transformată în zonă cu spaţii cultural-artistice şi de relaxare

Primarul Sectorului 5 al Bucureştiului, Daniel Florea, a declarat că a demarat un amplu proiect de transformare a zonei Pieţei de Flori, care se va concretiza prin amenajarea unor spaţii cultural-artistice şi de relaxare menite să devină mai atractive decât zona Centrului Vechi al Capitalei.

1632 afișări
Imaginea articolului BUCUREŞTI. Piaţa de Flori din Sectorul 5 al Capitalei, transformată în zonă cu spaţii cultural-artistice şi de relaxare

Piaţa de Flori din Sectorul 5 al Capitalei va fi transformată în zonă cu spaţii cultural-artistice şi de relaxare (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

"Este un plan de regenerare a acelei zone, pe care l-am început deja. Am făcut curat acolo, am pus ordine în ceea ce priveşte Piaţa de Flori, iar în cel mai scurt timp sper să vă arăt că se poate ca zona respectivă să devină o zonă mai frumoasă decât Centrul Vechi. Pentru că avem şi Palatul Bragadiru acolo, vrem să facem centru cutural, iar din primăvară vom demara un proiect ambiţios şi care va deveni foarte rapid realitate", a declarat Daniel Florea.

Mai exact, ar urma ca zona să fie amenajată astfel încât să permită desfăşurarea de activităţi culturale, artistice, de relaxare sau promenadă, iar proprietarii clădirilor istorice din zonă vor fi stimulaţi să investească în renovarea imobilelor, astfel încât acestea fie să devină muzee în miniatură, fie să poată fi transformate în cafenele, restaurante sau galerii de artă.

Proiectul final de dezvoltare arhitectonică urbană va fi făcut public în prima parte a anului 2017, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 5.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici