Bugetul asigurărilor sociale de stat va fi suplimentat cu 9 mld. lei

Bugetul asigurărilor sociale de stat va fi suplimentat cu nouă miliarde de lei, la 31 de miliarde de lei, reprezentând îm principal suma alocată pentru majorarea pensiilor, potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

1 afișare
Imaginea articolului Bugetul asigurărilor sociale de stat va fi suplimentat cu 9 mld. lei

Bugetul asigurărilor sociale de stat va fi suplimentat cu 9 mld. lei

"Bugetul asigurărilor sociale de stat va fi echilibrat. Nu avem în vedere transferuri de la alte bugete. Nu există pericolul ca majorarea pensiilor să afecteze proporţiile investiţiilor", a spus Vosganian.

Legea pensiilor, iniţiată de PSD, a fost adoptată în 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, şi a fost depusă pentru promulgare în 6 iulie.

Conform actului normativ, pensia medie va urca cu 40% la începutul anului viitor, după ce punctul de pensie va creşte de la 31% la 37,5% din valoarea salariului mediu brut. Legea pensiilor stabileşte o nouă majorare a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2009, de la 37,5% la 45% din salariul mediu brut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici